Pompoen havermoutkoeken met walnoot
Hou jij ook zo van havermoutkoeken? Deze koeken met havermout, pompoen, walnoten en rozijnen zijn helemaal smullen. Met minder suiker ook geschikt voor je lunch of ontbijt.
Door het ei en bakpoeder hebben deze koeken een klein beetje een cakestructuur. Ze zijn net wat zachter van binnen. Warm uit de oven zijn ze het lekkerst!
Pompoen havermoutkoeken met walnoten en rozijnen
Ingrediënten
- 400 gram beetgare pompoenblokjes Je kan de pompoenblokjes 30 minuten roosteren in de oven met een beetje olijfolie. Dep de blokjes goed droog voordat je ze in de oven roostert of kook de pompoenblokjes in 10 minuten beetgaar en giet goed af.
- 80-130 gram havermout
- 50-80 gram havermeel
- 1 ei
- 2 tl bakpoeder
- 50 gram bruine suiker
- 1 eetlepel koekkruiden
- Snuf zout
- handvol walnoten gebroken
- Handvol rozijnen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een ovenschaal.
- Mix de geroosterde pompoen tot pompoenpuree.
- Voeg de speculaaskruiden, 80 gram havermout en 50 gram meel toe en meng goed door.
- Voeg dan het ei toe en meng door.
- Voeg dan beurtelings de rest van de havermout en meel toe tot je een stevig dikke pasta hebt.
- Meng de walnoten en rozijnen door het deeg.
- Maak van het beslag kleine of grote koeken met een lepel. Druk ze tot rondjes van ca 0,5 cm dik.
- Bak de koeken ca 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn en knapperig aan de boevenkant.
Video
Ook lekker om te bakken
Gember pompoen cake met koekkruiden
Wil je iets lekkers bij de koffie of thee? Deze gember pompoen cake is dan een goed idee. De cake be...
Appel kaneel mugcake
Maak in een handomdraai een gezond en feestelijk ontbijt met deze appel kaneel mugcake.
Pompoen havermoutkoeken met walnoot
Deze koeken met havermout, pompoen, walnoten en rozijnen zijn om te smullen. Met minder suiker ook g...
No bake cheesecake kruisbessen
Heerlijke zomerse cheesecake gezoet met home made jam van kruisbessen en een kruisbessentopping.
Tulband citroen cheesecake met frambozen
Deze tulband is ongelooflijk lekker, feestelijk, fris door de citroen, zoet en kleurrijk door de fra...
Druivensiroop met sinaasappel en kaneel
Van Nederlandse druiven kun je heerlijke siroop maken met een vleugje vanille, kaneel en sinaasappel...
Gekarameliseerde vijgen met Griekse honing yoghurt en tijm
Toetje van vandaag: Gekarameliseerde vijgen met Griekse yoghurt met honing, tijm en zwarte peper! Wa...
Cheesecake bosvruchten
Cheesecake, een heerlijk dessert voor het weekend. Ben jij ook zo dol op cheesecake? Een cursist tip...
Zelf scones maken
Op eerste paasdag is onze traditie ontbijten met Engelse scones. Uiteraard met clotted cream en jam,...
Vijgenjam
Bij een goede kaas borrelplank mag vijgenjam eigenlijk niet ontbreken. Van 6 vijgen maak je zelf mak...