Koken met Gabie

Pompoen havermoutkoeken met walnoot

Pompoen havermoutkoeken met walnoot

in Recepten, Zoet & Hartig 27 oktober 2023

Hou jij ook zo van havermoutkoeken? Deze koeken met havermout, pompoen, walnoten en rozijnen zijn helemaal smullen. Met minder suiker ook geschikt voor je lunch of ontbijt.

Door het ei en bakpoeder hebben deze koeken een klein beetje een cakestructuur. Ze zijn net wat zachter van binnen. Warm uit de oven zijn ze het lekkerst! 

Pompoen havermoutkoeken met walnoten en rozijnen

Deze koeken met havermout, pompoen en rozijnen zijn om te smullen. Met minder suiker ook geschikt voor je lunch of ontbijt. Door het ei en bakpoeder hebben deze koeken een klein beetje een cakestructuur. Ze zijn net wat zachter van binnen.Warm uit de oven zijn ze het lekkerst!
Voorbereidingstijd 15 minuten
oventijd 25 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 koeken

Ingrediënten
  

  • 400 gram beetgare pompoenblokjes Je kan de pompoenblokjes 30 minuten roosteren in de oven met een beetje olijfolie. Dep de blokjes goed droog voordat je ze in de oven roostert of kook de pompoenblokjes in 10 minuten beetgaar en giet goed af.
  • 80-130 gram havermout
  • 50-80 gram havermeel
  • 1 ei
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • Snuf zout
  • handvol walnoten gebroken
  • Handvol rozijnen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een ovenschaal.
  • Mix de geroosterde pompoen tot pompoenpuree.
  • Voeg de speculaaskruiden, 80 gram havermout en 50 gram meel toe en meng goed door.
  • Voeg dan het ei toe en meng door.
  • Voeg dan beurtelings de rest van de havermout en meel toe tot je een stevig dikke pasta hebt.
  • Meng de walnoten en rozijnen door het deeg.
  • Maak van het beslag kleine of grote koeken met een lepel. Druk ze tot rondjes van ca 0,5 cm dik.
  • Bak de koeken ca 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn en knapperig aan de boevenkant.
Trefwoord havermout, koek, Pompoen

Ook lekker om te bakken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept