Koken met Gabie

Zelf scones maken

Zelf scones maken

in Recepten, Zoet & Hartig 12 maart 2023

Dan word je wakker en herinner je die heerlijke scones in mei vorig jaar op het terras van het Arboretum in Nottingham. Gelukkig is het zondag bakdag en dus ontbijten wij vandaag met scones of is het eigenlijk koffietijd?

Dit is onze favoriete recept geworden met goede roomboter en karnemelk en natuurlijk geen gewone suiker, maar basterdsuiker.

Heerlijk met jam en clotted cream.  Je kan clotted cream maken door slagroom en roomkaas 1 op 1 te mengen. Als alternatief kun je ook crème fraîche of Griekse yoghurt gebruiken.

En zo zagen de scones eruit in Nottingham bij het Arboretum. Heerlijk in het zonnetje in april met uitzicht op bloeiende bomen. 

 

Zelf scones maken

Dan word je wakker en herinner je die heerlijke scones in mei vorig jaar op het terras van het Arboretum in Nottingham. Gelukkig is het zondag bakdag en dus ontbijten wij vandaag met scones of is het eigenlijk koffietijd?
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 scones

Benodigde materialen

  • 1 vel bakpapier of ingevette bakplaat

Ingrediënten
  

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 60 gram harde roomboter
  • 1 dl karnemelk
  • snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Roer met een garde in een kom suiker, meel en zout door elkaar.
  • Voeg de roomboter in stukjes toe.
  • Verkruimel de boter met het meel met je vingers.
  • Voeg de karnemelk toe.
  • Kneed de ingrediënten met koele handen tot een soepel deeg.
  • Voeg nog wat karnemelk toe als het niet soepel genoeg is. Voeg wat bloem toe als het te nat is.
  • Kneed 10 rondjes van het deeg.
  • Druk de rondjes plat tot ca 2 cm dikte.
  • Leg de rondjes op de ingevette bakplaat of op bakpapier.
  • Bak de scones 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Serveer met jam en clotted cream. Je kan clotted cream maken door slagroom en roomkaas 1 op 1 te mengen. Als alternatief kun je ook creme fraîche of Griekse yoghurt gebruiken.

Meer zoet & hartig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept