Vijgenjam
Bij een goede kaas borrelplank mag vijgenjam eigenlijk niet ontbreken. Van 6 vijgen maak je zelf makkelijk een heerlijke pure vijgenjam.
Vijgen uit eigen tuin
Heb je een plek op het zuiden bij een muur dan kan ik een vijgenboom echt aanraden. Wij hebben de vijgenboom “Ficus carica ‘Précoce De Dalmatie”. Dit is een groene vijg die zeer goed rijp wordt in het Nederlandse klimaat in Augustus. De vijgenboom blijft vrij klein en is daardoor ook voor onze kleine tuin geschikt. De oogst was vanaf het eerste jaar al geweldig. Deze vijgenboom is vorst bestendig tot ca -12 graden. Het gaat bij ons al 4 jaar goed.
Vijgenjam
Instructies
- Doe de gesneden vijgen in een steelpan.
- Voeg 200 gram geleisuiker toe.
- Pers de citroen uit en voeg het sap toe.
- Laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en blender of staafmix de jam glad.
- Doe de jam in een schone weckpot en sluit goed af.
- Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
- Lekker bij kaas!
Video
Meer dips & spreads
Snelle ingelegde (Pickled) rode ui
Recept om op een snelle manier rode uien in te leggen (pickled red onion). Het geeft je gerechten zo...
Tomatensalsa met koriander en limoen
Tomatensalsa is een simpel, lekker, fris en gezond gerecht. Heerlijk op een bruschetta of lekker als...
Mosterd-honing dressing
Honing-mosterdressing is lekker bij frisse salades met fruit of komkommer, maar past ook goed bij e...
Hummus naturel en pittige paprika
Heerlijke hoemoes ofwel kikkererwtenspread met sesampasta. In dit recept maken we een naturel hoemoe...
Maak je eigen kruidenboter
Kruidenboter zelf maken is zo simpel en lekker. Je kan het supersnel maken met gedroogde kruidenbote...