Koken met Gabie

No bake cheesecake kruisbessen

No bake cheesecake kruisbessen

in Recepten, Zoet & Hartig 26 juli 2023

Heerlijke zomerse cheesecake met kruisbessen, gezoet met home made jam van kruisbessen en een kruisbessen topping.

Het idee voor de kruisbessen cheesecake zit al een paar weken in mijn hoofd. De kruisbessen blijven we maar oogsten in onze tuin en smaken erg goed dit jaar. Cheesecake is mijn lievelingstaart, zowel gebakken als de koude versie. Samen is het een goede combinatie voor een zomerse kruisbessen cheesecake. De taart is heel erg lekker en doet het thuis goed als dessert.

Dit recept kun je natuurlijk ook maken met ander fruit.

Soms is het even anders dan je wilt, maar dat geeft niet

Mijn laatste kruisbessenjam was geen jam door gebrek aan gelei in de voorraad om te binden, maar de kruisbessen moesten voor de vakantie wel snel verwerkt worden. Het werd meer sap met kruisbessen; heerlijk om deze cheesecake mee te maken. 

No bake cheesecake kruisbessen. Foto: Bart McLeod

No Bake cheesecake kruisbessen

Heerlijke zomerse cheesecake met kruisbessen, gezoet met home made jam van kruisbessen en een kruisbessen topping.
Het idee voor de kruisbessen cheesecake zit al een paar weken in mijn hoofd. De kruisbessen blijven we maar oogsten in onze tuin en smaken erg goed dit jaar. Cheesecake is mijn lievelingstaart, zowel gebakken als de koude versie. Samen is het een goede combinatie voor een zomerse kruisbessen cheesecake. De taart is heel erg lekker en doet het thuis goed als dessert.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd koelkast 5 uur
Gang Tussendoortje
Porties 10 porties

Ingrediënten
  

Taartbodem

  • 1/2 pak bastognekoeken
  • 50 gram roomboter

Cheesecake

  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram Griekse Yoghurt
  • 6 eetlepels homemade kruisbessenjam
  • 10 kruisbessen gewassen, gehalveerd
  • sap van 1 limoen
  • 5 gelatine blaadjes

Topping

  • 1 handvol kruisbessen gewassen en gehalveerd
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1/2 limoen uitgeperst
  • 2 blaadjes gelatine

Instructies
 

Voorbereiden

  • Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water

Taartbodem

  • Verkruimel de bastognekoeken in een kom.
  • Smelt de roomboter.
  • Meng de roomboter met de koelkruimels.
  • Doe de kruimels in een taartvorm en druk aan.
  • Zet het in de koelkast.

Cheesecake

  • Mix de mascarpone met de yoghurt glad en romig.
  • Doe de jam en het limoensap in een steelpan en warm op tegen de kook aan.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Los 1 voor 1 de gelatineblaadjes op in de verwarmde jam met limoen.
  • Voeg het toe aan het mascarponemengsel en roer goed door.
  • Voeg de halve kruisbessen toe en roer er doorheen.
  • Haal de bastogne taartbodem uit de koelkast.
  • Giet het mascarponemengsel op de bodem.
  • Laat de cheesecake 3 uur opstijven in de koelkast.

Topping

  • Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water
  • Verwarm de kruisbessen met de honing en het sap van de limoen in een steelpan.
  • Zet het vuur uit en los de gelatineblaadjes er in op.
  • Giet de gelei over de cheesecake.
  • Laat de cheesecake nog 2 uur opstijven in de koelkast.

Serveertips

  • Lekker als dessert.
Trefwoord Cheesecake, Kruisbessen, Taart

Meer zoet & hartig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept