Koken met Gabie

Tulband citroen cheesecake met frambozen

Tulband citroen cheesecake met frambozen

in Recepten, Zoet & Hartig 30 november 2023

Deze tulband is ongelooflijk lekker en feestelijk, fris door de citroen, zoet en kleurrijk door de frambozen met een heerlijke cheese smaak door de ricotta.

Vorig jaar ontstond dit recept spontaan op tweede kerstdag en deelde het op instagram: “Even een kerstgroet uit Heveadorp. Het was gister geen witte kerst, maar het grijze weer maakte het wel heerlijk binnen zijn met spelletjes, koken en lekker eten. Ik hoop dat jij ook hebt kunnen genieten.

Het liep anders met het taart plan waardoor ik nog even snel deze tulband heb gebakken. Oe die was nog lekkerder dan verwacht en ziet er prachtig uit.”

Hierbij het recept.

Tulband citroen cheesecake met frambozen

Deze tulband is ongelooflijk lekker en feestelijk, fris door de citroen, zoet en kleurrijk door de frambozen met een heerlijke cheese smaak door de ricotta.
Vorig jaar ontstond dit recept spontaan op tweede kerstdag en deelde het op instagram: "Even een kerstgroet uit Heveadorp. Het was gister geen witte kerst, maar het grijze weer maakte het wel heerlijk binnen zijn met spelletjes, koken en lekker eten. Ik hoop dat jij ook hebt kunnen genieten.
Het liep anders met het taart plan waardoor ik nog even snel deze tulband heb gebakken. Oe die was nog lekkerder dan verwacht en ziet er prachtig uit."
Gang Tussendoortje

Benodigde materialen

  • Kleine tulband vorm 1 liter

Ingrediënten
  

  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram roomboter
  • 145 gram lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • Rasp van 1 biologische citroen
  • 2 el citroensap
  • 100 gram ricotta roonkaas
  • Ca 2 handen diepvries frambozen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Vet de tulband vorm goed in en bestrooi met bloem.
  • Laat de roomboter en de eieren vooraf op kanertemperatuur komen.
  • Klop de roomboter met de suiker romig.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop ze goed door.
  • Klop in een aparte kom de ricotta met citroensap en -rasp.
  • Weeg het zelfrijzendbakmeel af in een aparte kom. Klop even door met een garde.
  • Klop het meel en ricottamengsel om en om door het beslag.
  • Spatel de frambozen erdoor.
  • Verdeel het beslag in de tulband.
  • Bak de tulband in ca 65 minuten gaar in de oven op 150 graden.
  • Prik na het bakken met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar.
  • laat de cake wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Trefwoord Cheesecake, Citroencake, Tulband

Ook lekker om te bakken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept