Tulband citroen cheesecake met frambozen
Deze tulband is ongelooflijk lekker en feestelijk, fris door de citroen, zoet en kleurrijk door de frambozen met een heerlijke cheese smaak door de ricotta.
Vorig jaar ontstond dit recept spontaan op tweede kerstdag en deelde het op instagram: “Even een kerstgroet uit Heveadorp. Het was gister geen witte kerst, maar het grijze weer maakte het wel heerlijk binnen zijn met spelletjes, koken en lekker eten. Ik hoop dat jij ook hebt kunnen genieten.
Het liep anders met het taart plan waardoor ik nog even snel deze tulband heb gebakken. Oe die was nog lekkerder dan verwacht en ziet er prachtig uit.”
Hierbij het recept.
Tulband citroen cheesecake met frambozen
Benodigde materialen
- Kleine tulband vorm 1 liter
Ingrediënten
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram roomboter
- 145 gram lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- Rasp van 1 biologische citroen
- 2 el citroensap
- 100 gram ricotta roonkaas
- Ca 2 handen diepvries frambozen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Vet de tulband vorm goed in en bestrooi met bloem.
- Laat de roomboter en de eieren vooraf op kanertemperatuur komen.
- Klop de roomboter met de suiker romig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop ze goed door.
- Klop in een aparte kom de ricotta met citroensap en -rasp.
- Weeg het zelfrijzendbakmeel af in een aparte kom. Klop even door met een garde.
- Klop het meel en ricottamengsel om en om door het beslag.
- Spatel de frambozen erdoor.
- Verdeel het beslag in de tulband.
- Bak de tulband in ca 65 minuten gaar in de oven op 150 graden.
- Prik na het bakken met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar.
- laat de cake wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Ook lekker om te bakken
Pumpkin Chai Latte Tea
Ga je in deze donkere dagen ook genieten van een verwarmende Pumpkin Chai Latte Tea? Pompoen heeft e...
Flammkuchen geitenkaas, spek, honing en tijm
De combinatie van gerijpte geitenkaas, spek, honing en tijm geeft de flammkuchen een mooie zachte sm...
Druivensiroop met sinaasappel en kaneel
Van Nederlandse druiven kun je heerlijke siroop maken met een vleugje vanille, kaneel en sinaasappel...
Gingerbread Men
Ginger bread man! Superleuk om met kinderen te maken. Ze zijn heerlijk. Gemaakt met volkoren speltme...
Verrukkelijke Bosvruchten Kwarktaart met Chocola
Recept voor een puur en eerlijke bosvruchten kwarktaart gemaakt van biologische kwark van Boerderij...
Citroen cheesetaart met frambozengelei
Recept voor een heerlijke citroentaart met kwark en ricotta en een topping van zelfgemaakte framboze...
Zelf scones maken
Op eerste paasdag is onze traditie ontbijten met Engelse scones. Uiteraard met clotted cream en jam,...
Pompoen quiche met tijm, kaneel, geitenkaas en een vleugje honing
Met deze pompoenquiche zet je een verwarmende en heerlijke geurende hartige taart op tafel met een v...
Appel kaneel mugcake
Maak in een handomdraai een gezond en feestelijk ontbijt met deze appel kaneel mugcake.
Gember pompoen cake met koekkruiden
Wil je iets lekkers bij de koffie of thee? Deze gember pompoen cake is dan een goed idee. De cake be...