Tulband citroen cheesecake met frambozen
Deze tulband is ongelooflijk lekker en feestelijk, fris door de citroen, zoet en kleurrijk door de frambozen met een heerlijke cheese smaak door de ricotta.
Vorig jaar ontstond dit recept spontaan op tweede kerstdag en deelde het op instagram: “Even een kerstgroet uit Heveadorp. Het was gister geen witte kerst, maar het grijze weer maakte het wel heerlijk binnen zijn met spelletjes, koken en lekker eten. Ik hoop dat jij ook hebt kunnen genieten.
Het liep anders met het taart plan waardoor ik nog even snel deze tulband heb gebakken. Oe die was nog lekkerder dan verwacht en ziet er prachtig uit.”
Hierbij het recept.
Tulband citroen cheesecake met frambozen
Benodigde materialen
- Kleine tulband vorm 1 liter
Ingrediënten
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram roomboter
- 145 gram lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- Rasp van 1 biologische citroen
- 2 el citroensap
- 100 gram ricotta roonkaas
- Ca 2 handen diepvries frambozen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Vet de tulband vorm goed in en bestrooi met bloem.
- Laat de roomboter en de eieren vooraf op kanertemperatuur komen.
- Klop de roomboter met de suiker romig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop ze goed door.
- Klop in een aparte kom de ricotta met citroensap en -rasp.
- Weeg het zelfrijzendbakmeel af in een aparte kom. Klop even door met een garde.
- Klop het meel en ricottamengsel om en om door het beslag.
- Spatel de frambozen erdoor.
- Verdeel het beslag in de tulband.
- Bak de tulband in ca 65 minuten gaar in de oven op 150 graden.
- Prik na het bakken met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar.
- laat de cake wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Ook lekker om te bakken
Bietentaart met zachte geitenkaas
Vandaag een recept voor een heerlijk hartig bietentaartje met geitenkaas op smaak gebracht met karwi...
Eerlijke robuuste chocoladecake
Heerlijk is deze eerlijke robuuste chocoladecake gemaakt met roomboter en biologische cacao.
Chocoladebonbon met moerbeibessen
Met dit recept maak jij je eigen redelijk verantwoorde lekkere chocolade traktatie met moerbeibessen...
Tulband citroen cheesecake met frambozen
Deze tulband is ongelooflijk lekker, feestelijk, fris door de citroen, zoet en kleurrijk door de fra...
Rabarbercompote
In @henkspluktuin mochten we de eerste rabarber oogsten. Met een paar rabarber stengels en diepvries...
Appel cake taart met citroen
Het is fijn om een goed eenvoudig ouderwets altijd succes recept te hebben. Deze appel cake taart ba...
Oranje pompoencakes
Donderdag is het koningsdag! Leuk om oranje gebak te eten om deze feestelijke dag te vieren. Deze Or...
Rabarber-frambozen compote
Vanavond had ik een heel klein beetje rabarber uit de moestuin. Wat doe je daarmee? Ik heb er een co...
Vijgenjam
Bij een goede kaas borrelplank mag vijgenjam eigenlijk niet ontbreken. Van 6 vijgen maak je zelf mak...
Rabarber appel compote met vanille en framboos
Appel Rabarber compote met vanille en framboos is klassiek lekker! De appels geven de compote een ne...