Koken met Gabie

Over Gabie Kusters

Hoi, ik ben Gabie!

Als kookliefhebber en voedingsdeskundige inspireer ik je graag om te genieten van lekker en gezond eten.

Koken is mijn passie
Als kind vond ik koken al leuk en stond elke dag bij mijn moeder in de keuken. Dat is nooit gestopt. Als ik vrij heb dan ga ik de natuur in of koken, liefst allebei. Als ik wakker wordt denk ik al snel na over wat ik die dag, die week zal koken, waar ik mijn eten ga inkopen of wat er te oogsten valt. Ik hou er minder van om elke keer hetzelfde te maken, maar creëer het liefst nieuwe gerechten. Ik ben altijd extra blij met bezoek als ik voor ze mag koken, liefst een beetje ingewikkeld, iemand met speciale wensen dan heb ik een uitdaging.  

De kip en het ei
Mijn passie voor natuur en voeding is vroeg ontstaan. Het begon met de eieren van de kippen bij ons thuis. Het viel me op dat de eierdooier de ene keer geel was, dan oranje en dan iets ertussen in. De smaak was ook elke keer anders. Ik vroeg mijn vader hoe dat kon. Het antwoord was: “de kippen krijgen te eten wat wij eten en door de variatie verandert de samenstelling van het ei.”  Dit riep een hoop vragen bij mij op. Als het voedsel van de kip zoveel invloed heeft op het ei, wat doet voeding dan met de mens? Wat verandert er in de voedingswaarde van het ei? Waarom zijn eieren uit de supermarkt allemaal vrijwel hetzelfde qua kleur, smaak en grootte? Mijn conclusie was dat voeding en leefstijl veel invloed hebben op dier en mens. En met die kennis wil ik inspireren!