Koken met Gabie

Appelcrumble met vanille en rozijnen

Appelcrumble met vanille en rozijnen

in Recepten, Zoet & Hartig 2 december 2023

Zin in wat lekkers dan is deze appel crumble eenvoudig om te maken. Heerlijk bij de koffie, thee met of zonder slagroom of als dessert en dan warme appel crumble met een bolletje vanille ijs.

Ook leuk en lekker voor de feestdagen!

In dit recept deel ik mijn geheim voor heerlijk crumble deeg: ik voeg wat vanille extract toe en gebruik witte basterdsuiker.

Hierbij het recept.

Appelcrumble met vanille en rozijnen

Zin in wat lekkers dan is deze appel crumble eenvoudig om te maken. Heerlijk bij de koffie, thee met of zonder slagroom of als dessert en dan warme appel crumble met een bolletje vanille ijs.Ook een leuk en lekker voor de feestdagen.In dit recept deel ik mijn geheim voor heerlijk crumble deeg: ik voeg wat vanille extract toe en gebruik witte basterdsuiker.
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 appels
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • tl kaneel
  • handje rozijnen

Voor het crumble deeg:

  • 100 gram koude roomboter
  • 125 gram bloem
  • 120 gram basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout

Instructies
 

  • Schil de appels, verwijder de kroost.
  • Snijd de appels in blokjes en meng direct met de suiker en kaneel in de ovenschaal.
  • Doe alle deeg ingrediënten tegelijk en roer door elkaar in een kom. Wrijf de boter tussen je vingers fijn en kneed tot een kruimelig deeg.
  • Strooi het kruimeldeeg over het appelmengsel.
  • Bak de crumble in 30 minuten op 200 °C

Ook lekker om te bakken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept