Koken met Gabie

Traybake vegetarische kikkererwten Vadouvan curry

Traybake vegetarische kikkererwten Vadouvan curry

in Diner, Lunch, Recepten 14 februari 2024

Deze Vadouvan curry uit de oven is zo ongelooflijk lekker en simpel te maken dat ik geen keus heb dan hem uit te werken en met jullie delen. 

Het recept is spontaan ontstaan omdat ik koolhydraatarm en lactosevrij wou eten. Het begon met de zoete aardappel, ui en wat broccoli en stap voor stap voegde ik meer smaak toe met Vadouvan kruiden, kokoscrème, tomatenpuree en bouillon. Voor meer basis koos ik voor kant en klare kikkererwten. Het handje rozijnen geeft net dat zoete accent. 

In deze curry kun je prima restjes groenten verwerken. Ik voegde op het eind wat gekookte bloemkool toe. 

Vadouvan kruiden; Indiase curry met Franse invloeden 

Jonnie Boer Vadouvan

Jonnie Boer Vadouvan kruiden, een meesterlijke blend die je meeneemt naar de exotische keukens van India en Frankrijk. 

 Deze veelzijdige mix bevat een perfecte balans van specerijen zoals koriander, komijn, fenegriek, kerriebladeren, mosterdzaad, uien en knoflook. Het resultaat is een unieke kruidenblend met een lichte zoetheid, aardse tonen en een subtiel vleugje warmte.
bron: librije.com 

Traybake vegetarische curry vadouvan met zoete aardappel en kikkererwten

Heerlijke vegetarische traybake van zoete aardappel, kikkererwten, kokos met vadouvan curry. Vadouvan kruidenmix is een Indiase curry met Franse invloeden. Lekker, gezond en simpel om te maken!
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode paprika zaad verwijderd en in stukjes gesneden
  • 1 rode ui gepeld en gesnipperd
  • 1 zoete aardappel geschild en in stukjes gesneden
  • 1 tomaat in stukjes gesneden
  • 225 gram kikkererwten
  • 100 gram tomatenpuree
  • handje rozijnen
  • kopje bouillon
  • meer groente naar keuze
  • 2 cm xanten kokos
  • 1 el vadouvan kruiden van jonnie boer
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

  • Doe de groenten en de rozijnen met de kikkererwten in een ovenschaal. Meng de bouillon met de tomatenpuree, olijfolie, vadouvan en xanten erdoorheen.
  • Bak 50 minuten in de oven op 180 graden totdat de zoete aardappel beetgaar is.
  • Extra lekker met wat naanbrood of wat kokosyoghurt erbij
  • Eet smakelijk!
Trefwoord curry, Traybake, Vadouvan, vegetarisch

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept