Traybake vegetarische kikkererwten Vadouvan curry
Deze Vadouvan curry uit de oven is zo ongelooflijk lekker en simpel te maken dat ik geen keus heb dan hem uit te werken en met jullie delen.
Het recept is spontaan ontstaan omdat ik koolhydraatarm en lactosevrij wou eten. Het begon met de zoete aardappel, ui en wat broccoli en stap voor stap voegde ik meer smaak toe met Vadouvan kruiden, kokoscrème, tomatenpuree en bouillon. Voor meer basis koos ik voor kant en klare kikkererwten. Het handje rozijnen geeft net dat zoete accent.
In deze curry kun je prima restjes groenten verwerken. Ik voegde op het eind wat gekookte bloemkool toe.
Vadouvan kruiden; Indiase curry met Franse invloeden
Jonnie Boer Vadouvan kruiden, een meesterlijke blend die je meeneemt naar de exotische keukens van India en Frankrijk.
Deze veelzijdige mix bevat een perfecte balans van specerijen zoals koriander, komijn, fenegriek, kerriebladeren, mosterdzaad, uien en knoflook. Het resultaat is een unieke kruidenblend met een lichte zoetheid, aardse tonen en een subtiel vleugje warmte.
bron: librije.com
Traybake vegetarische curry vadouvan met zoete aardappel en kikkererwten
Ingrediënten
- 1 rode paprika zaad verwijderd en in stukjes gesneden
- 1 rode ui gepeld en gesnipperd
- 1 zoete aardappel geschild en in stukjes gesneden
- 1 tomaat in stukjes gesneden
- 225 gram kikkererwten
- 100 gram tomatenpuree
- handje rozijnen
- kopje bouillon
- meer groente naar keuze
- 2 cm xanten kokos
- 1 el vadouvan kruiden van jonnie boer
- 1 el olijfolie
Instructies
- Doe de groenten en de rozijnen met de kikkererwten in een ovenschaal. Meng de bouillon met de tomatenpuree, olijfolie, vadouvan en xanten erdoorheen.
- Bak 50 minuten in de oven op 180 graden totdat de zoete aardappel beetgaar is.
- Extra lekker met wat naanbrood of wat kokosyoghurt erbij
- Eet smakelijk!
Ook lekker en gezond
Zuurkool ovenschotel met appeltjes en gehakt
Zuurkool ovenschotel met gehakt en appeltjes. Net zo Hollands en toch net weer even anders dan stamp...
Oma’s rundvlees hachee met appelstroop en ontbijtkoek
Ouderwetse hachee maak je met biologisch rundvlees, appelstroop, kaneel en ontbijtkoek. De hachee wo...
Bietentaart met zachte geitenkaas
Vandaag een recept voor een heerlijk hartig bietentaartje met geitenkaas op smaak gebracht met karwi...
Zoete aardappel curry burger met kidney beans
Zoete aardappel curry burger met kidney beans!! Zo lekker en zo simpel Ga jij ze ook maken?
Kippenragout pasteitjes
Heerlijke kippenragout in een pasteitje. Door de ragout van zelf getrokken bouillon te maken is deze...