Geroosterde pastinaak mosterdsoep met karwijzaad
Met maar 5 ingrediënten en wachttijd om te roosteren zet je in een mum van tijd deze heerlijke pastinaak mosterdsoep op tafel.
In een kleine pauze schilde ik de pastinaken en zette deze in stukken met een halve bol knoflook, wat zwarte peper en ingevet met olijfolie ruim een uur in de oven.
Daarna is het een kwestie van alle ingrediënten in de pan, 1 minuutje koken en blenderen.
Het geheim is de knoflook in zijn schil roosteren waarna die heerlijk van smaak is en je de tenen knoflook kan uitknijpen in de soep of ander gerecht.
Geroosterde pastinaak mosterdsoep met karwijzaad
Ingrediënten
- 2 pastinaken
- 3 tenen knoflook
- 1/2 liter bouillon
- 1 el mosterd
- 2 tl karwijzaad / kummel
- optie crème fraîche
- Olijfolie om groenten in te roosteren
Instructies
- Schil de pastinaken en snijd in stukken.
- Doe de stukken pastinaak met de knoflooktenen nog in de schil in een ovenschaal en wrijf in met olijfolie.
- Rooster de groenten 40-50 minuten op 150-170 graden tot de pastinaak zacht is.
- Doe de geroosterde pastinaak in een pan.
- Knijp de knoflook erboven uit.
- Voeg de karwijzaadjes en de mosterd toe.
- Voeg de bouillon toe.
- Breng aan de kook en laat 1 minuut koken.
- Meng er eventueel wat crème fraîche door.
- Verdeel de soep over de kommen en garneer met wat crème fraîche.
Video
Ook lekker en gezond
Geroosterde pastinaak mosterdsoep met karwijzaad
Met maar 5 ingrediënten en wachttijd om te roosteren zet je in een mum van tijd deze heerlijke pasti...
Herfstsalade met aardperen
Recept voor een prachtige herfstsalade van aardperen, peer, blauwe druiven en walnoten met een sinaa...
Rode linzen paprikasoep met garnalen
Lekkere kruidige soep van linzen en geroosterde paprika met garnalen. Soep van geroosterde groenten...
Wortelsalade met rozijnen, appel en honing-mosterd dressing
Met winterwortel maak je in een handomdraai een lekkere salade met appel, rozijnen en een honing-mos...
Romige knolselderij soep met tijm en bataat
Je maakt van de knolselderij in een handomdraai een romige soep met roomboter, tijm en een zoete aar...