Geroosterde pastinaak mosterdsoep met karwijzaad
Met maar 5 ingrediënten en wachttijd om te roosteren zet je in een mum van tijd deze heerlijke pastinaak mosterdsoep op tafel.
In een kleine pauze schilde ik de pastinaken en zette deze in stukken met een halve bol knoflook, wat zwarte peper en ingevet met olijfolie ruim een uur in de oven.
Daarna is het een kwestie van alle ingrediënten in de pan, 1 minuutje koken en blenderen.
Het geheim is de knoflook in zijn schil roosteren waarna die heerlijk van smaak is en je de tenen knoflook kan uitknijpen in de soep of ander gerecht.
Geroosterde pastinaak mosterdsoep met karwijzaad
Ingrediënten
- 2 pastinaken
- 3 tenen knoflook
- 1/2 liter bouillon
- 1 el mosterd
- 2 tl karwijzaad / kummel
- optie crème fraîche
- Olijfolie om groenten in te roosteren
Instructies
- Schil de pastinaken en snijd in stukken.
- Doe de stukken pastinaak met de knoflooktenen nog in de schil in een ovenschaal en wrijf in met olijfolie.
- Rooster de groenten 40-50 minuten op 150-170 graden tot de pastinaak zacht is.
- Doe de geroosterde pastinaak in een pan.
- Knijp de knoflook erboven uit.
- Voeg de karwijzaadjes en de mosterd toe.
- Voeg de bouillon toe.
- Breng aan de kook en laat 1 minuut koken.
- Meng er eventueel wat crème fraîche door.
- Verdeel de soep over de kommen en garneer met wat crème fraîche.
Video
Ook lekker en gezond
Doperwten in een romige witte wijn kaassaus
"Zo kun je alles lekker maken" Ik denk dat deze slogan goed past bij dit recept. Doperwten zijn heer...
Zomerse Pastasalade met cherry tomaat, snijbiet en basilicum
Lekker nazomeren met deze zomerse pasta salade met slabonen, tomaat, snijbiet, basilicum en jonge ka...
Pompoen kokos eierpannenkoek met havermeel en kaneel
Heerlijke pannenkoekjes van pompoen, maar dan echt met pompoen als hoofdingrediënt. Dus minder melk...
Avocado-sinaasappel salade
Lekker een salade van avocado en sinaasappel. Een mooi lunchgerecht, bijgerecht of tussendoortje. Me...
Indiase pompoensoep zonder bouillon met kokosmelk en sinaasappel
De soep is heerlijk, verrassend anders. Mijn dochter zegt meteen: "Oh dit is Zuid-Aziatisch." Ze hee...