Geroosterde pastinaak mosterdsoep met karwijzaad
Met maar 5 ingrediënten en wachttijd om te roosteren zet je in een mum van tijd deze heerlijke pastinaak mosterdsoep op tafel.
In een kleine pauze schilde ik de pastinaken en zette deze in stukken met een halve bol knoflook, wat zwarte peper en ingevet met olijfolie ruim een uur in de oven.
Daarna is het een kwestie van alle ingrediënten in de pan, 1 minuutje koken en blenderen.
Het geheim is de knoflook in zijn schil roosteren waarna die heerlijk van smaak is en je de tenen knoflook kan uitknijpen in de soep of ander gerecht.
Geroosterde pastinaak mosterdsoep met karwijzaad
Ingrediënten
- 2 pastinaken
- 3 tenen knoflook
- 1/2 liter bouillon
- 1 el mosterd
- 2 tl karwijzaad / kummel
- optie crème fraîche
- Olijfolie om groenten in te roosteren
Instructies
- Schil de pastinaken en snijd in stukken.
- Doe de stukken pastinaak met de knoflooktenen nog in de schil in een ovenschaal en wrijf in met olijfolie.
- Rooster de groenten 40-50 minuten op 150-170 graden tot de pastinaak zacht is.
- Doe de geroosterde pastinaak in een pan.
- Knijp de knoflook erboven uit.
- Voeg de karwijzaadjes en de mosterd toe.
- Voeg de bouillon toe.
- Breng aan de kook en laat 1 minuut koken.
- Meng er eventueel wat crème fraîche door.
- Verdeel de soep over de kommen en garneer met wat crème fraîche.
Video
Ook lekker en gezond
Rode linzen paprikasoep met garnalen
Lekkere kruidige soep van linzen en geroosterde paprika met garnalen. Soep van geroosterde groenten...
Noedel soep met geroosterde bloemkool, sesam en aminos
Recept voor noedel soep met geroosterde bloemkool, sesam en aminos. Bloemkool met sesam en aminos is...
Avocado-sinaasappel salade
Lekker een salade van avocado en sinaasappel. Een mooi lunchgerecht, bijgerecht of tussendoortje. Me...
Zomerse Pastasalade met cherry tomaat, snijbiet en basilicum
Lekker nazomeren met deze zomerse pasta salade met slabonen, tomaat, snijbiet, basilicum en jonge ka...
Salade rivierkreeftjes met basilicum
Salade van rivierkreeftjes met verse basilicum.Basilicum laat zich goed combineren met vis en schaal...