Japanse sesamdressing
Japanse sesamdressing (goma doresshingu) maak je zelf met dit eenvoudige recept. Lekkerder en gezonder dan kant en klaar uit een fles.
Lekker bij sushi, poke bowl, gepofte zoete aardappel.
Dit recept is soja- en glutenvrij en vegetarisch. Je gebruikt vega mayonaise in plaats van gewone mayonaise en vervangt sojasaus door Coconut Aminos.
Wat is Coconut Aminos?
Cocunut aminos is een alternatief voor sojasaus. Het is gemaakt van kokosbloesemsap. Het sap wordt geperst uit de kokosbloesem en niet verhit. Het sap wordt op smaak gebracht met wat zeezout en daarna gerijpt. De saus is glutenvrij, vrij van soja en bevat minder zout. Het bevat aminozuren, vitamines en mineralen. Een gezonde keuze en erg lekker.
Japanse sesamdressing (vegetarisch en soja en glutenvrij)
Ingrediënten
- 2 eetlepels vega mayonaise
- 1 eetlepel citroensap of rijst wijnazijn
- 2 eetlepels coconut aminos
- 2 theelepels bruine suiker
- 2 theelepels sesamzaadolie
- 1 eetlepel witte sesamzaadjes
- 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar.
- Doe de dressing eventueel over in een schenkkannetje.
Ook lekker en gezond
Vijgenjam
Bij een goede kaas borrelplank mag vijgenjam eigenlijk niet ontbreken. Van 6 vijgen maak je zelf mak...
Kruisbessen jam met vlierbloesem of framboos
Vandaag was het tijd om de kruisbessen te oogsten en er jam van te maken. Om de kruisbessen jam net...
Japanse sesamdressing
Japanse sesamdressing (goma doresshingu) maak je zelf met dit eenvoudige recept. Lekkerder en gezond...
Aduki bonendip met zongedroogde tomaatjes
Recept voor Aduki bonendip met zongedroogde tomaatjes en garam masala. De bonendip smaakt goed bij g...
Pastinaak spread met salie
De lekkerste en gezonde groentespread maak jezelf. In deze blog een recept voor een spread van pasti...