Koken met Gabie

Knoflooksaus yoghurt

Knoflooksaus yoghurt

in Dips & Spreads, Recepten 16 december 2021

Maak van Griekse yoghurt een lekkere en gezonde knoflook yoghurtsaus met knoflook, bieslook en peterselie. De saus is dik en is zeker zo lekker als de knoflooksaus op basis van mayonaise. Je kan natuurlijk ook een goede plantaardige yoghurt met Griekse stijl gebruiken.

Lekker bij het pita broodje met vegetarische shoarma aubergine

 

Saus gezond of ongezond?

Kant en klare sauzen bevatten vaak onnodig veel verzadigde vetten, suikers, zouten of kunstmatige toevoegingen. Deze dressings kun je voor je gezondheid beter vermijden.

Maak je zelf een saus dan kan je kiezen voor een goede basis, variëren met vetten, gebruik maken van verse kruiden en zo wordt jou zelfgemaakte dressing gezond en net zo lekker als jij de dressing maakt.

In deze saus is als basis Griekse yoghurt gebruikt en is een combinatie van olijfolie met hennepzaad olie toegevoegd. De oliën zorgen voor extra smaak en bevatten omega3 (Hennep) en omega9 (olijfolie). Dit zijn gezonde vetten, die we als mens nodig hebben voor onder andere ons zenuwstelsel. Deze vetten werken cholesterol verlagend.

Knoflooksaus yoghurt (plantaardig)

Ingrediënten
  

  • 100 gram Griekse yoghurt (plantaardig)
  • 1 eetlepel kruidenboter kruiden
  • 1 geperste teen knoflook
  • 1 desssertlepel  olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel hennepzaadolie optioneel

Instructies
 

  • Doe de yoghurt in een kom. Voeg de overige ingrediënten toe. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Lekker bij het pitabroodje met vegetarische shoarma aubergine.

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept