Snelle ingelegde (Pickled) rode ui
Recept om op een snelle manier rode uien in te leggen (pickled red onion). Het geeft je gerechten zowel een pittige als een zoete smaak en is knapperig. Het ziet er ook nog eens prachtig uit.
Lekker bij salade, aardappels, vlees, de boterham met kaas en vast nog veel meer. Net waar jij behoefte hebt aan iets pittigs, zoets en knapperig.
Probeer de pickled red onions eens bij de gepofte aardappel.
Snelle ingelegde rode uien (pickled red onion)
Ingrediënten
- 2 rode uien middelmaat
- 1 kop water
- ½ kop rode balsamico azijn
- 1 dessertlepel ahorn siroop
- ¼ theelepel zout
Instructies
- Schil de rode uien.
- Snipper de rode uien niet al te fijn.
- Doe de overige ingrediënten in een kleine (steel)pan en breng net niet aan de kook (ca 80-90 graden).
- Doe de uien in een schone pot.
- Giet het verwarmde mengsel eroverheen. Sluit de pot goed af.
- Laat een uur rusten op een koele donkere plek.
- Lekker bij salade, aardappels, vlees, de boterham met kaas. Net waar jij behoefte hebt aan iets pittigs, zoets en knapperig.
Ook lekker en gezond
Aduki bonendip met zongedroogde tomaatjes
Recept voor Aduki bonendip met zongedroogde tomaatjes en garam masala. De bonendip smaakt goed bij g...
Dille knoflook dressing
Heerlijke dille knoflookdressing. De dressing is fris en kruidig door de dille en pittig door de kno...
Bietenhummus met garam masala
Bietenhummus met garam masala, zwarte knoflook, zwart sesamzaad en hennepzaad. Lekker als dip bij de...
Rabarber relish met gember en vlierbloesem
Leuk recept om van de laatste rabarber in Juni te maken en zo nog een hele tijd te genieten van de t...
Mosterd-honing dressing
Honing-mosterdressing is lekker bij frisse salades met fruit of komkommer, maar past ook goed bij e...