Snelle ingelegde (Pickled) rode ui
Recept om op een snelle manier rode uien in te leggen (pickled red onion). Het geeft je gerechten zowel een pittige als een zoete smaak en is knapperig. Het ziet er ook nog eens prachtig uit.
Lekker bij salade, aardappels, vlees, de boterham met kaas en vast nog veel meer. Net waar jij behoefte hebt aan iets pittigs, zoets en knapperig.
Probeer de pickled red onions eens bij de gepofte aardappel.
Snelle ingelegde rode uien (pickled red onion)
Ingrediënten
- 2 rode uien middelmaat
- 1 kop water
- ½ kop rode balsamico azijn
- 1 dessertlepel ahorn siroop
- ¼ theelepel zout
Instructies
- Schil de rode uien.
- Snipper de rode uien niet al te fijn.
- Doe de overige ingrediënten in een kleine (steel)pan en breng net niet aan de kook (ca 80-90 graden).
- Doe de uien in een schone pot.
- Giet het verwarmde mengsel eroverheen. Sluit de pot goed af.
- Laat een uur rusten op een koele donkere plek.
- Lekker bij salade, aardappels, vlees, de boterham met kaas. Net waar jij behoefte hebt aan iets pittigs, zoets en knapperig.
Ook lekker en gezond
Pesto, 3 keer net wat anders!
Pesto is het meest bekend gemaakt van basilicum, maar wist je dat je van zevenblad ook heerlijke pes...
Sinaasappel dressing met ras el hanout
Sinaasappeldressing met honing en ras el hanout is lekker bij couscous salades, maar ook bij een fr...
Doperwtendip met ricotta en bieslook
De hummus van kikkererwten kennen we allemaal. Met deze dip van doperwten of jonge velderwten maak j...
Lemon curd (vegan)
Lemon curd en dan een heerlijke vegan versie ! Yummy Ben jij er ook zo dol op? Heerlijk op cakes, ta...
Vijgenjam
Bij een goede kaas borrelplank mag vijgenjam eigenlijk niet ontbreken. Van 6 vijgen maak je zelf mak...