Koken met Gabie

Snelle ingelegde (Pickled) rode ui

Snelle ingelegde (Pickled) rode ui

in Dips & Spreads, Recepten 8 oktober 2022

Recept om op een snelle manier rode uien in te leggen (pickled red onion). Het geeft je gerechten zowel een pittige als een zoete smaak en is knapperig. Het ziet er ook nog eens prachtig uit.

Lekker bij salade, aardappels, vlees, de boterham met kaas en vast nog veel meer.  Net waar jij behoefte hebt aan iets pittigs, zoets en knapperig. 

 

Probeer de pickled red onions eens bij de gepofte aardappel.

Snelle ingelegde rode uien (pickled red onion)

Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 2 rode uien middelmaat
  • 1 kop water
  • ½ kop rode balsamico azijn
  • 1 dessertlepel ahorn siroop
  • ¼ theelepel zout

Instructies
 

  • Schil de rode uien.
  • Snipper de rode uien niet al te fijn.
  • Doe de overige ingrediënten in een kleine (steel)pan en breng net niet aan de kook (ca 80-90 graden).
  • Doe de uien in een schone pot.
  • Giet het verwarmde mengsel eroverheen. Sluit de pot goed af.
  • Laat een uur rusten op een koele donkere plek.
  • Lekker bij salade, aardappels, vlees, de boterham met kaas. Net waar jij behoefte hebt aan iets pittigs, zoets en knapperig.

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept