Rabarber appelcrumble met vanille en frambozen
Rabarber appel crumble met vanille en een paar frambozen. Dit is niet uit te leggen zo lekker! De schaal was in no-time leeggegeten bij mij thuis.
Als toetje heerlijk met wat vanille-ijs, maar puur al niet te weerstaan.
Oude oogst (de appels moeten op) en nieuwe oogst (de rabarber kwam vers uit Henks pluktuin) ontmoeten elkaar in deze crumble. In dit recept meng je de rabarber en appel met wat citroen, honing, vanille en een paar frambozen. Die frambozen mogen nu, buiten het seizoen, gewoon uit de vriezer komen. Beter dan ze van ver halen. Frambozen maken rabarber net wat zachter en zoeter.
Rabarber appelcrumble met vanille en een paar frambozen
Benodigde materialen
- 1 ronde ovenschaal 25cm
Ingrediënten
- 6 stengels rabarber gewassen en in plakjes gesneden
- 3 appels geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden. Besprenkel de appel tijdens het schillen en snijden met wat limoensap om bruinkleuren te voorkomen.
- halve limoen
- ½ theelepel vanillepoeder of een zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel vloeibare honing
- hand vol frambozen buiten het seizoen uit de diepvries
Voor het crumble deeg
- 100 gram roomboter
- 130 gram witte basterdsuiker
- 130 gram bloem
- ½ theelepel vanillepoeder of een zakje vanillesuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Besprenkel de appel tijdens het schillen en snijden met wat limoensap om bruinkleuren te voorkomen.
- Doe de plakjes rabarber, stukjes appel en de frambozen in de ovenschaal.
- Pers de halve limoen verder uit en voeg honing en vanillepoeder toe, klop de ingrediënten door elkaar en giet over de rabarber met appel en frambozen.
Crumble deeg
- Snijd de boter in stukjes en voeg bloem, suiker en vanillepoeder toe in een beslagkom.
- Kneed met losse handen de ingrediënten door elkaar tot kruimels.
Rabarber appel crumble
- Verdeel het kruimeldeeg over de rabarber met appel en frambozen.
- Zet de crumble 30 minuten in de oven totdat de bovenkant lichtbruin is.
Video
Meer zoet & hartig
Fenegriek-wortel-kokostaart met een sinaasappel-kaneel topping
Heerlijke worteltaart met kokos en fenegriek en een topping van kokoscrème met sinaasappel en kaneel...
Zelf scones maken
Op eerste paasdag is onze traditie ontbijten met Engelse scones. Uiteraard met clotted cream en jam,...
Gekarameliseerde vijgen met Griekse honing yoghurt en tijm
Toetje van vandaag: Gekarameliseerde vijgen met Griekse yoghurt met honing, tijm en zwarte peper! Wa...
Spinazietaartje met tomaat en zonnebloempitten
Van een van de lessen in de cursus voeding en yoga had ik spinazie over. Als je het gebruikt in een...
Citroen cheesetaart met frambozengelei
Recept voor een heerlijke citroentaart met kwark en ricotta en een topping van zelfgemaakte framboze...