Koken met Gabie

Geroosterde zoete aardappel kerriesoep met kokos!

Geroosterde zoete aardappel kerriesoep met kokos!

in Lunch, Recepten, Soep & Salades 13 januari 2024

Geroosterde zoete aardappel kerriesoep met kokos. Heerlijke kruidige verwarmende soep; Een oppepper in de koude en/of regenachtige januari maand.

Soep van geroosterde groenten is zo ongelooflijk lekker. Dit keer kruid ik de zoete aardappel voor het roosteren met kerrie en voeg ui en knoflook toe. Zo trekken de smaken al in. 

Januari is begonnen en de decemberkilo’s mogen er bij mij wel af. Vandaag start ik dan ook met goed opletten wat ik eet en drink en ga weer meer bewegen. Soep eten bij de lunch helpt mij enorm om minder brood te eten en juist meer groenten. Met deze kruidige verwarmende soep blijf ik ook langer verzadigd. 

Geroosterde zoete aardappel kerriesoep met kokos

Geroosterde zoete aardappel kerriesoep met kokos. Heerlijke kruidige verwarmende soep; Ideaal met dit aanhoudende regenachtige weer.
Soep van geroosterde groenten is zo ongelooflijk lekker. Dit keer kruid ik de zoete aardappel voor het roosteren met kerrie en voeg ui en knoflook toe. Zo trekken de smaken al in.  
Januari is begonnen en de decemberkilo’s mogen er bij mij wel af. Vandaag start ik dan ook met goed opletten wat ik eet en drink en ga weer meer bewegen. Soep eten bij de lunch helpt mij enorm om minder brood te eten en juist meer groenten. Met deze kruidige verwarmende soep blijf ik ook langer verzadigd.  
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
oventijd 40 minuten
Gang Soep
Porties 4 koppen

Ingrediënten
  

In de oven:

  • 3 zoete aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 2 kleine rode uien gepeld en in stukken gesneden
  • 2 teen knoflook gepeld en en in stukken gesneden
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olijfolie

en verder

  • 1/2 liter groenten of kippenbouillon
  • 250 ml kokosmelk

Voor de garnering

  • gegrilde paprika uit een potje
  • paprikapoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de stukken zoete aardappel, ui, knoflook met de kerriepoeder en olijfolie in een ovenschaal en meng door elkaar.
  • Rooster het zoete aardappel mengsel 40 minuten in de oven tot de aardappels zacht zijn.
  • Doe het mengsel in de soeppan.
  • Voeg bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook.
  • Laat 1 minuut koken.
  • Zet het vuur uit.
  • Blender de soep mooi glad.
  • Serveer met wat gegrilde paprikastukjes en paprikapoeder
Trefwoord curry, kerrie, kokos, roosteren, Zoete aardappel

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept