Stoofperen
Ik hou van tradities. Jij ook? Bij het kerstdiner horen voor mij stoofpeertjes.
De stoofperen zijn gestoofd in een beetje druivensap met kaneel, kruidnagel, suiker en een citroenschilletje. Daarna heb ik het sap een beetje ingekookt. Nu geduld tot ik mag uitdelen en proeven.
Stoofperen
Ingrediënten
- 8 stoofperen
- 100 ml rode druivensap
- 300 ml water
- 1 kaneelstokje
- 50 gram rietsuiker
Instructies
- Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten.
- Zet de peren in een pan die ruim genoeg is en giet het rode druivensap en het water erbij.
- Voeg kaneel en suiker toe.
- Breng zachtjes aan de kook met de deksel op de pan. Laat de peren ongeveer 2 uur stoven.
- Zijn ze mooi van kleur? Haal de peren uit de pan, verwijder de kaneelstok.
- Dik eventueel het sap nog in tot. Je kan het ook nog wat binden met wat met aardappelmeel.
Meer dips & spreads
Dille knoflook dressing
Heerlijke dille knoflookdressing. De dressing is fris en kruidig door de dille en pittig door de kno...
Mosterd-honing dressing
Honing-mosterdressing is lekker bij frisse salades met fruit of komkommer, maar past ook goed bij e...
Snelle ingelegde (Pickled) rode ui
Recept om op een snelle manier rode uien in te leggen (pickled red onion). Het geeft je gerechten zo...
Cranberry compote met tijm en witte wijn
Dit recept voor de cranberry compote is origineel en lekker met de witte wijn, appelstroop en tijm.
Quacamole
Quacamole mag eigenlijk niet ontbreken bij je recepten. Quacamole is niet alleen lekker om in te di...