Stoofperen
Ik hou van tradities. Jij ook? Bij het kerstdiner horen voor mij stoofpeertjes.
De stoofperen zijn gestoofd in een beetje druivensap met kaneel, kruidnagel, suiker en een citroenschilletje. Daarna heb ik het sap een beetje ingekookt. Nu geduld tot ik mag uitdelen en proeven.
Stoofperen
Ingrediënten
- 8 stoofperen
- 100 ml rode druivensap
- 300 ml water
- 1 kaneelstokje
- 50 gram rietsuiker
Instructies
- Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten.
- Zet de peren in een pan die ruim genoeg is en giet het rode druivensap en het water erbij.
- Voeg kaneel en suiker toe.
- Breng zachtjes aan de kook met de deksel op de pan. Laat de peren ongeveer 2 uur stoven.
- Zijn ze mooi van kleur? Haal de peren uit de pan, verwijder de kaneelstok.
- Dik eventueel het sap nog in tot. Je kan het ook nog wat binden met wat met aardappelmeel.
Meer dips & spreads
Vijgenjam
Bij een goede kaas borrelplank mag vijgenjam eigenlijk niet ontbreken. Van 6 vijgen maak je zelf mak...
chili kruidenmix
Leuk en lekker om je eigen chili kruidenmix te maken. Zo bepaal jezelf wat er in gaat en hoe zoet of...
Aduki bonendip met zongedroogde tomaatjes
Recept voor Aduki bonendip met zongedroogde tomaatjes en garam masala. De bonendip smaakt goed bij g...
Daslook kruidenboter
Daslook kruidenboter; Je proeft de liefde van de natuur in je eten of het smaakt hemels
Pastinaak spread met salie
De lekkerste en gezonde groentespread maak jezelf. In deze blog een recept voor een spread van pasti...