Koken met Gabie

Stoofperen

Stoofperen

in Algemeen, Zoet & Hartig 6 december 2023

Ik hou van tradities. Jij ook? Bij het kerstdiner horen voor mij stoofpeertjes. 

De stoofperen zijn gestoofd in een beetje druivensap met kaneel, kruidnagel, suiker en een citroenschilletje. Daarna heb ik het sap een beetje ingekookt. Nu geduld tot ik mag uitdelen en proeven.

Stoofperen

Ik hou van tradities. Jij ook? Bij het kerstdiner horen voor mij stoofpeertjes. De stoofperen zijn gestoofd in een beetje druivensap met kaneel, kruidnagel, suiker en een citroenschilletje. Daarna heb ik het sap een beetje ingekookt. Nu geduld tot ik mag uitdelen en proeven.
Gang Bijgerecht, Nagerecht
Porties 6 peren

Ingrediënten
  

  • 6 stoofperen
  • 100 ml rode druivensap
  • 300 ml water
  • schil van een halve citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 50 gram basterdsuiker

Instructies
 

  • Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten.
  • Zet de peren in een pan die ruim genoeg is en giet een bodem rode druivensap erbij.
  • Voeg de citroenschil, kaneel, kruidnagel en suiker toe.
  • Breng zachtjes aan de kook met de deksel op de pan. Laat de peren ongeveer 2 uur stoven.Zijn ze mooi van kleur? Haal de peren uit de pan, verwijder de kaneelstok, schil en kruidnagels. Dik eventueel het sap nog in tot. Je kan het ook nog wat binden met wat met aardappelmeel.
Trefwoord Kerst, Stoofperen, Traditie

Meer dips & spreads

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept