Stoofperen
Ik hou van tradities. Jij ook? Bij het kerstdiner horen voor mij stoofpeertjes.
De stoofperen zijn gestoofd in een beetje druivensap met kaneel, kruidnagel, suiker en een citroenschilletje. Daarna heb ik het sap een beetje ingekookt. Nu geduld tot ik mag uitdelen en proeven.
Stoofperen
Ingrediënten
- 6 stoofperen
- 100 ml rode druivensap
- 300 ml water
- schil van een halve citroen
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- 50 gram basterdsuiker
Instructies
- Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten.
- Zet de peren in een pan die ruim genoeg is en giet een bodem rode druivensap erbij.
- Voeg de citroenschil, kaneel, kruidnagel en suiker toe.
- Breng zachtjes aan de kook met de deksel op de pan. Laat de peren ongeveer 2 uur stoven.Zijn ze mooi van kleur? Haal de peren uit de pan, verwijder de kaneelstok, schil en kruidnagels. Dik eventueel het sap nog in tot. Je kan het ook nog wat binden met wat met aardappelmeel.
Meer dips & spreads
Aduki bonendip met zongedroogde tomaatjes
Recept voor Aduki bonendip met zongedroogde tomaatjes en garam masala. De bonendip smaakt goed bij g...
Mosterd-honing dressing
Honing-mosterdressing is lekker bij frisse salades met fruit of komkommer, maar past ook goed bij e...
Pastinaak spread met salie
De lekkerste en gezonde groentespread maak jezelf. In deze blog een recept voor een spread van pasti...
Tomatensalsa met koriander en limoen
Tomatensalsa is een simpel, lekker, fris en gezond gerecht. Heerlijk op een bruschetta of lekker als...
Bietenhummus met garam masala
Bietenhummus met garam masala, zwarte knoflook, zwart sesamzaad en hennepzaad. Lekker als dip bij de...