Aspergesoep met lente-ui
Het is inmiddels volop aspergetijd en we eten ze weer volop. Wist je dat je van het kooknat van de asperges en de schillen een fantastische gebonden aspergesoep kan maken? De soep is heerlijk op smaak gebracht met lente-ui, peterselie en dille .
Tip van oma
Het aspergenat wordt extra lekker als je de schillen meekookt door ze onder de asperges te leggen. Snijd wat achterkanten van de asperges af of kook 2-3 asperges extra voor door de soep.
Bij deze soep smaakt een sneetje brood met kruidenboter, bijvoorbeeld de daslook kruidenboter.
Asperges koken
Asperges, het witte goud. Welke kies jij? Met zalm en gebakken ei, met ham en een gekookt ei of een andere variant. Lees in dit recept hoe je asperges kookt.
Aspergesoep met lente-ui
Ingrediënten
- 1 liter kooknat van asperges met schillen
- stukjes gekookte asperge
- 3 lente-uitjes in ringen gesneden
- bouillonpoeder voor 1 liter soep
- 40 gram roomboter
- 40 gram bloem
- 1 scheut melk of room
- beetje dille en peterselie
Instructies
- Smelt de boter en fruit 3/4 van de lente ui in de boter.
- Meng de bloem erdoorheen en roer tot een glad mengsel.
- Voeg beetje bij beetje het asperge nat toe en roer goed door. Laat de soep steeds even aan de kook komen en voeg dan weer aspergenat toe. Let op: zorg dat je de soep niet te lang kookt dan krijg je een bittere smaak.
- Voeg de bouillonpoeder toe en roer goed door de soep.
- Voeg als laatste een scheut melk of room toe en breng de soep aan de kook en zet dan meteen het vuur uit.
- Voeg de overgebleven lente ui en stukjes asperge toe. Warm nog even door. (Niet meer koken)
- Breng op smaak met wat peterselie en dille.
Ook lekker en gezond
Zalmsalade met sinaasappeldressing en feta
Heerlijke zalmsalade met een oosters tintje door de sinaasappeldressing met ras el hanout.
Mango feta salade
Salade van lollo rossa met lolla bionda sla, mango, mandarijn, komkommer en feta met een honing-citr...
Herfstsalade met aardperen
Recept voor een prachtige herfstsalade van aardperen, peer, blauwe druiven en walnoten met een sinaa...
Tuinbonen salade met bonenkruid en geroosterde paprika
Reikhalzend kijk ik elk jaar uit naar de nieuwe oogst tuinbonen om deze salade te maken met geraspte...
Romige knolselderij soep met tijm en bataat
Je maakt van de knolselderij in een handomdraai een romige soep met roomboter, tijm en een zoete aar...