Vegetarische shoarma aubergine
Ben je vegetarisch of wil je gewoon minder vlees eten, maar ben je ook zo dol op shoarma?
🍆 Met zelfgemaakte aubergine shoarma eet je in een handomdraai een heerlijke veggie shoarma.
🍆 Heerlijk comfort food.
🍆 Natuurlijk met sla en knoflooksaus op basis van yoghurt op een pitabroodje.
👩🍳 Om lekker vegetarisch te eten zijn al die industriële producten helemaal niet nodig.
👩🍳 Kom een keer een kookworkshop volgen en leer hoe je met groenten de heerlijkste vegetarische gerechten maakt.
Vegetarische shoarma aubergine
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 rode ui, gepeld en in dunne ringen gesneden
- 1 geperste of fijngesneden teen knoflook
- 2-3 theelepels ras el hanout
- olijfolie om in te bakken
- peper en zout naar smaak
om te serveren
- 2 pita broodjes
- 4 eetlepels knoflooksaus op (plantaardige) yoghurtbasis recept: knoflooksaus op basis van yoghurt
- sla
- cherry tomaatjes
Instructies
- Was en snijd de aubergine in reepjes.
- Meng de aubergine met de knoflook en de ras el hanout. Laat de kruiden even intrekken.
- Bak de ui in de olijfolie.
- Voeg de aubergine toe en bak deze tot ze zacht genoeg zijn.
- Breng op smaak met peper zout.
Serveren
- Vul de pitabroodjes met de aubergine shoarma.
- Verdeel de sla en cherry tomaten over de shoarma en erbij.
- Voeg de knoflooksaus toe.
Ook lekker en gezond
Welke bonbon kies jij?
Speciaal voor de feestdagen in deze blog vier recepten voor natuurlijke gezoete chocolade of fruitbo...
Appel kaneel mugcake
Maak in een handomdraai een gezond en feestelijk ontbijt met deze appel kaneel mugcake.
Appeltjes karameliseren in de BBQ
Gevulde appels uit de BBQ, gepoft, gegaard, gekarameliseerd tussen de laatste smeulende houtskool. I...
Stoofperen
Ik hou van tradities. Jij ook? Bij het kerstdiner horen voor mij stoofpeertjes.
Zwarte bessenjam met appel
Zwarte bessenjam met appel. Persoonlijk vind ik de zwarte bes puur te sterk van smaak, maar verwerkt...