Vanille chocolade cake
De kunstroute is in Renkum en ook het atelier van Bart is open. Dan bak ik toch even een cake. “Een simpele cake”, zegt Bart. Dan wordt het dit basisrecept voor een vanille chocoladecake. Robuust, simpel en heerlijk bij de koffie of thee of bij een glas vlierbloesemsiroop.
Vanille chocolade cake
Ingrediënten
- 150 gram zachte boter
- 150 gram rietsuiker
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 1 theelepel vanillepoeder
- 150 gram spelt bloem
- 8 gram bakpoeder
- Snuf zout
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 scheutje karnemelk
Instructies
- Mix de boter met de suiker romig.
- Mix 1 voor 1 de eieren door.
- Voeg de vanillepoeder toe en mix het beslag nog 2 minuten.
- Meng de bloem met de bakpoeder en het zout in een aparte kom. Klop met een garde de klontjes eruit.
- Klop de bloem luchtig door het beslag met een spatel of vork.
- Maak van de cacao en de karnemelk een glad papje. Heb je geen karnemelk gebruik dan melk.
- Doe de helft van het beslag in een cakevorm.
- Meng de rest van het beslag met het cacaopapje.
- Verdeel het beslag in de cakevorm.
- Bak de cake 50 minuten op 165-170 graden in de oven.
- Als je voorzichtig met een vinger op de cake drukt en de cake veert terug dan is die gaar.
Meer zoet & hartig
Vijgenjam
Bij een goede kaas borrelplank mag vijgenjam eigenlijk niet ontbreken. Van 6 vijgen maak je zelf mak...
Salade aardbei, nectarine, geitenkaas en munt
Salade aardbei, nectarine, granaatappel met geitenkaas, munt en een limoen-honing dressing, dat is z...
Gezonde muffins met appel, banaan en bosbessen
Recept voor een lekkere en gezonde muffin met bosbessen, banaan en appel. Je kunt met deze muffin on...
Pompoen quiche met tijm, kaneel, geitenkaas en een vleugje honing
Met deze pompoenquiche zet je een verwarmende en heerlijke geurende hartige taart op tafel met een v...
Appelcrumble met vanille en rozijnen
Deze appel crumble eenvoudig om te maken, heerlijk bij de koffie, thee met of zonder slagroom of als...