Wortel kerriesoep
Donderdag soepdag. Wortels zijn zoet en zacht van smaak en dat maakt deze soep een liefdevolle verwarmende soep met een beetje pit van de kerrie.
Donderdag soepdag. Wortels zijn zoet en zacht van smaak en dat maakt deze soep een liefdevolle verwarmende soep met een beetje pit van de kerrie.
Met overgebleven gekookte rijst kun je zoveel kan maken. Bijvoorbeeld deze gebakken rijst met rode peper, gember, kurkuma, knoflook, prei en sojasaus en een ei. Het lijkt een beetje op nasi, maar is toch anders.
Aubergine rolletjes gevuld met feta en komijn. Je kan de aubergine rolletjes vegetarisch of vegan maken. Wij aten deze heerlijke gevulde aubergine rolletjes met een couscous salade met een honing dressing, zongedroogde tomaat en olijven. Wie wil er dan nog brood eten?
Met winterwortel maak je in een handomdraai een lekkere salade met appel, rozijnen en een honing-mosterd dressing. Een klassiek bijgerecht dat mits goed bereid altijd lekker is.
Feestelijk, lekker en gezond is deze bietencarpaccio met winterpostelein, honing-mosterd dressing, geroosterde zonnebloempitten en geitenkaas. Met deze carpaccio eet je makkelijk meer groenten en ook nog eens van het seizoen.
Deze zwarte bonenburger is echt aan te raden als je een vegaburger wilt eten die kan concurreren met vlees. De Al-andulus kruidenmix geeft de vegaburger een Zuid-Spaanse tint en het pepertje zorgt voor pit. De burger is krokant van buiten en zacht van binnen. Lekker met geroosterde appel en knoflooksaus.
Salade van postelein, peer en feta met een honing-mosterddressing. Een heerlijke frisse wintersalade met groenten en fruit van het winterseizoen. Wist je dat je in januari winterpostelein kunt oogsten en zelfs wildplukken?
Bij een goede soep hoort wat mij betreft een goede passende topping. Wat kies jij bij deze mosterdsoep van knolselderij? Walnoten of gebakken spekjes? Oh zongedroogde tomaatjes zijn ook erg lekker!
“Zo kun je alles lekker maken” Ik denk dat deze slogan goed past bij dit recept. Doperwten zijn heerlijk met kaas en witte wijn. De saus die ik in dit recept gebruik is ook erg lekker met spinazie en pasta of voor nu in het seizoen bij postelein en pasta.
Van pastinaken maak je in een handomdraai een heerlijke stevige mosterdsoep met rozemarijn en winterwortel. Extra lekker met een gegratineerd kaasbroodje. Deze soep past goed bij het winterseizoen en is low budget!
Indiase berglinzen stoofpot is geen origineel gerecht, maar wel erg lekker. De berglinzen zorgen voor een goede bite waardoor je vlees niet mist! De stoofpot is vegan, gluten- en sojavrij.
Heerlijk comfort food voor januari: Marokkaanse couscous salade met een sinaasappeldressing gekruid met Ras El Hanout en gezoet met honing. Krijg je er al zin in?