Aubergine rolletjes met feta en komijn
Aubergine rolletjes gevuld met feta en een dikke kruidige tomatensaus, gebakken in de oven met geraspte kaas. Je kan de aubergine rolletjes vegetarisch of vegan maken.
Wij aten deze heerlijke gevulde aubergine rolletjes met een couscous salade met een honing dressing, zongedroogde tomaat en olijven. Wie wil er dan nog brood eten?
Heerlijke lunch: vegetarisch of vegan?
We aten een vegetarisch en een vegan versie. In de vegan versie is vegan cheese gebruikt van Willicroft, plant based cheese maker.
Aubergine rolletjes gevuld met feta en een dikke kruidige tomatensaus, gebakken in de oven met geraspte kaas.
Ingrediënten
- 1/2 prei gewassen en gesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 1 eetlepel oregano
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 dessertlepel rode balsamico
- 1 blik tomaten biologisch, gepeld
- 1 aubergine
- Peper en zout
- 75 gram gekruide feta of vegan Greek White van Willicroft
- 50 gram geraspte jonge kaas of vegan Willicroft Young Dutch
- Olijfolie om in te bakken
Instructies
- Was de aubergine en snijd in 10-12 dunne plakken.
- Bestrooi ze met zout en laat 20 minuten staan. Spoel de aubergine plakken goed af en droog ze daarna.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestrijk de plakken aan weerszijden met olijfolie en gril ze in 5 minuten in de oven op gril stand.
- Fruit de prei, knoflook en de kruiden een paar minuten in een beetje olijfolie.
- Giet de gepelde tomaten af en voeg toe aan de prei met kruiden.
- Voeg de balsamicoazijn toe.
- Voeg peper en zout toe.
- Laat 20 minuten sudderen.
- Let op dat saus genoeg indikt voor een krachtige dikke saus.
- Pureer tot een dikke tomatensaus.
- Breng op smaak met peper, zout en oregano en evt wat komijn.
- Doe op elk gegrilde aubergine plak ca 1 eetlepel saus. Verdeel de saus totdat die op is.
- Leg op elke aubergine plak met saus een paar stukjes feta.
- Rol de plakken op en leg in een ovenschaal.
- Bestrooi de gevulde aubergine rolletjes met de geraspte kaas.
- Zet 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Serveer warm met een salade en/of couscous
Ook lekker en gezond
Geroosterde groene asperges met tuinkruiden fusilli
Geroosterd met knoflook in de oven zijn groene asperges nog lekkerder. In dit recept leg je de asper...
Oosterse kikkererwten pannenkoekjes
Pannenkoekjes van kikkererwtenmeel en zoete bataat. Gember, kurkuma en sojasaus geven het een ooster...
Wortelsalade met rozijnen, appel en honing-mosterd dressing
Met winterwortel maak je in een handomdraai een lekkere salade met appel, rozijnen en een honing-mos...
Tray bake kidneybonen met geroosterde puntpaprika en salie
Tray bake kidneybonen met salie uit eigen tuin! Lekker met geroosterde paprika, ui en knoflook.
Pittig gebakken rijst met gember, prei en ei
Met overgebleven gekookte rijst kun je zoveel kan maken. Bijvoorbeeld deze gebakken rijst met rode p...