Bietenburger (vegan)
Recept voor een heerlijke vegan bietenburger. Met een korstje van buiten en sappig van binnen.
Recept voor een heerlijke vegan bietenburger. Met een korstje van buiten en sappig van binnen.
Recept voor een pittige boerenkoolburger met zongedroogde tomaatjes.
Recept voor Aduki bonendip met zongedroogde tomaatjes en garam masala. De bonendip smaakt goed bij geroosterde groenten zoals mais of pompoen en/of op geroosterd brood.
De eiermuffins kennen jullie vast al. Je kunt er eindeloos mee variëren. Deze variant ontstond tijdens mijn ontdekkingsreis: “Wat kan je doen met fenegriekzaad?”. Fenegriek is vooral bekend in kaas, maar wist je dat je er ook heel lekker mee kan koken en dat de zaadjes geneeskrachtig zijn? De zaadjes smaken erg goed in deze bietenmuffins, het geeft net dat extra bite en smaak.
De hummus van kikkererwten kennen we allemaal. Met deze dip van doperwten of jonge velderwten maak je een heerlijke frisse bonendip. Ideaal voor de zomerse avonden om je (geroosterde) groenten in te dippen of om op je crostini te doen met een muntblaadje.
Van een van de lessen in de cursus voeding en yoga had ik spinazie over. Als je het gebruikt in een salade heb je er niet zoveel van nodig. Wat kan ik hier eens mee maken? Avondeten staat al gepland dus het liefst iets als snack of voor de lunch en houdbaar.
Recept voor een heerlijke Italiaanse frittata. De frittata is een handige en lekker manier om meer groenten te eten op een dag en voldoende eiwitten.
Pannenkoekjes van kikkererwtenmeel en zoete bataat. Gember, kurkuma en sojasaus geven het een oosterse smaak. Hoeveelheid pit en extra groenten kies jezelf.
Kip-kerrie, bijna voor iedereen een bekende combinatie. Wil je een gezonde kip-kerrie salade maken probeer dan dit recept. Lekker op brood of bij de borrel.