Koken met Gabie

Sinaasappel dressing met ras el hanout

Sinaasappel dressing met ras el hanout

in Dips & Spreads, Recepten 25 juni 2023

Sinaasappeldressing met honing en ras el hanout is lekker bij  couscous salades, maar ook bij een frisse zomerse salade met feta en zalm of ham. Het is een gezonde en simpele dressing met maar vier ingrediënten; olijfolie, sinaasappelsap, honing en ras el hanout. 

Sinaasappeldressing met ras el hanout – foto Bart McLeod

Dressing gezond of ongezond?

Kant en klare dressings bevatten vaak onnodig veel verzadigde vetten, suikers, zouten of kunstmatige toevoegingen. Deze dressings kun je voor je gezondheid beter vermijden.

Maak je zelf een dressing dan kan je kiezen voor een goede basis, variëren met vetten, gebruik maken van verse kruiden en zo wordt jouw zelfgemaakte dressing gezond en net zo lekker als jij de dressing maakt.

 

 

Ras El Hanout kruidenmix

De Noord-Afrikaanse naam Ras el Hanout betekent ‘het beste van de winkel’. De precieze samenstelling kan variëren van familie tot familie. Deze warme, rijke melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kaneel en gember. Heerlijk in Marokkaanse gerechten zoals tajines, couscous en op vlees. bron: Euroma

Sinaasappel dressing met ras el hanout

Sinaasappeldressing met honing en ras el hanout is lekker bij  couscous salades, maar ook bij een frisse zomerse salade met feta en zalm of ham. Het is een lekkere en simpele dressing met maar vier ingrediënten; olijfolie, sinaasappelsap, honing en ras el hanout. Het heeft een goede balans van de vier smaken zoet, zout, bitter en zuur. 

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 2 theelepels honing
  • 1 sinaasappel geperst
  • 1 theelepel Ras El Hanout kruidenmix bijvoorbeeld de kruidenmix van Jonnie Boer

Instructies
 

  • Maak een dressing van de olijfolie, sinaasappelsap, honing en Ras El Hanout.

 

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept