Sinaasappel dressing met ras el hanout
Sinaasappeldressing met honing en ras el hanout is lekker bij couscous salades, maar ook bij een frisse zomerse salade met feta en zalm of ham. Het is een gezonde en simpele dressing met maar vier ingrediënten; olijfolie, sinaasappelsap, honing en ras el hanout.
Dressing gezond of ongezond?
Kant en klare dressings bevatten vaak onnodig veel verzadigde vetten, suikers, zouten of kunstmatige toevoegingen. Deze dressings kun je voor je gezondheid beter vermijden.
Maak je zelf een dressing dan kan je kiezen voor een goede basis, variëren met vetten, gebruik maken van verse kruiden en zo wordt jouw zelfgemaakte dressing gezond en net zo lekker als jij de dressing maakt.
Ras El Hanout kruidenmix
De Noord-Afrikaanse naam Ras el Hanout betekent ‘het beste van de winkel’. De precieze samenstelling kan variëren van familie tot familie. Deze warme, rijke melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kaneel en gember. Heerlijk in Marokkaanse gerechten zoals tajines, couscous en op vlees. bron: Euroma
Sinaasappel dressing met ras el hanout
Ingrediënten
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 2 theelepels honing
- 1 sinaasappel geperst
- 1 theelepel Ras El Hanout kruidenmix bijvoorbeeld de kruidenmix van Jonnie Boer
Instructies
- Maak een dressing van de olijfolie, sinaasappelsap, honing en Ras El Hanout.
Ook lekker en gezond
Pastinaak spread met salie
De lekkerste en gezonde groentespread maak jezelf. In deze blog een recept voor een spread van pasti...
Geroosterde zoete aardappelspread met garam masala
Maak je eigen spread van geroosterde groenten van het seizoen, zoals deze geroosterde zoete aardappe...
Maak je eigen kruidenboter
Kruidenboter zelf maken is zo simpel en lekker. Je kan het supersnel maken met gedroogde kruidenbote...
Doperwtendip met ricotta en bieslook
De hummus van kikkererwten kennen we allemaal. Met deze dip van doperwten of jonge velderwten maak j...
Kruisbessen jam met vlierbloesem of framboos
Vandaag was het tijd om de kruisbessen te oogsten en er jam van te maken. Om de kruisbessen jam net...