Kruisbessen jam met vlierbloesem of framboos
Vandaag was het tijd om de kruisbessen te oogsten en er jam van te maken. Om de kruisbessen jam net wat meer body te geven is vlierbloesem siroop toegevoegd en later ook een handje frambozen. Ook in deze jam zit wat limoensap. Limoen geeft de jam een fris zuurtje en bevat veel pectine. Pectine heeft een bindende werking. Dat is handig voor de jam.
Deze jam is heerlijk op een broodje, lekker in de yoghurt of te gebruiken in een dressing voor een salade. De variant met alleen vlierbloesem siroop smaakt ook erg lekker bij kaas, bijvoorbeeld bij geitenkaas of oude koeienkaas.
Kruisbessen jam met vlierbloesem of frambozen
Benodigde materialen
- 3 Schone jampotten voor 350 gram jam
Ingrediënten
- 500 gram gewassen kruisbessen zonder steeltjes
- 500 gram geleisuiker
- 1 limoen biologisch
- 2 eetlepels vlierbloesem siroop
- 1 hand frambozen optioneel
Instructies
- Doe de gewassen kruisbessen zonder steeltjes in een kookpan.
- Voeg de geleisuiker toe.
- Pers de limoen en voeg het sap toe.
- Voeg twee eetlepels vlierbloesem siroop toe.
- Voeg eventueel een hand frambozen toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Laat 4 minuten doorkoken.
- Doe de jam in de schone jampotten.
- Laat de jam afkoelen.
Meer dips & spreads
Mosterd-honing dressing
Honing-mosterdressing is lekker bij frisse salades met fruit of komkommer, maar past ook goed bij e...
Aduki bonendip met zongedroogde tomaatjes
Recept voor Aduki bonendip met zongedroogde tomaatjes en garam masala. De bonendip smaakt goed bij g...
Daslook kruidenboter
Daslook kruidenboter; Je proeft de liefde van de natuur in je eten of het smaakt hemels
Dille yoghurt dressing
Maak van Griekse yoghurt een lekkere en gezonde dille yoghurtdressing met citroen en een vleugje hon...
Snelle ingelegde (Pickled) rode ui
Recept om op een snelle manier rode uien in te leggen (pickled red onion). Het geeft je gerechten zo...