Geroosterde zoete aardappelspread met garam masala
Maak je eigen spread van geroosterde groenten van het seizoen, zoals deze geroosterde zoete aardappelspread. Zo eet je makkelijk meer groenten en het is lekker en gezond bij de lunch of als snack. Wij aten het op een sneetje biologisch maïsbrood als lunch.
Waarom groente en fruit eten van het seizoen?
Groente en fruit van het seizoen is gezonder en lekkerder, doordat je eten dan meer smaak heeft en meer vitamines bevat. Het is ook beter voor je portemonnee. In de oogsttijd van een product is het product goedkoper; helemaal bij een goede oogst. Vaak is het ook beter voor het milieu. Dat wordt nog beter als je lokaal geteelde producten koopt. Dan zijn er minder kilometers gemaakt voor wat jij eet.
Geroosterde zoete aardappel spread met garam masala
Ingrediënten
- 3 gewassen, geschilde en in blokjes gesneden zoete aardappels
- 1 fijngesneden teen knoflook
- 1 fijngesneden bosui
- 1 theelepel garam masala
- 1 dessertlepel olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- ½ theelepel kurkuma
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een ovenschaal.
- Meng de ingrediënten door elkaar.
- Zet de schaal met zoete aardappel 40 minuten in de oven op 180 graden.
- Haal de schaal uit de oven als de zoete aardappel beetgaar is.
- Mix alles in een blender of met een staafmixer tot een spread.
- Garneer de spread met pitten, zaden en wat verse kruiden.
Ook lekker en gezond
Tuinbonen salade met bonenkruid en geroosterde paprika
Reikhalzend kijk ik elk jaar uit naar de nieuwe oogst tuinbonen om deze salade te maken met geraspte...
Aspergesoep met lente-ui
Wist je dat je van het kooknat van de asperges en de schillen een fantastische gebonden aspergesoep...
Dahlsoep van mungbonen en vegetarische dashi bouillon
Indiase dahlsoep van mungbonen met vegetarische dashi bouillon van kombu (zeewier), komijnzaad en ku...
Scrambled eggs ofwel roerei met verse tuinkruiden
Ontdek het geheim voor een extra luchtig en romig roerei met verse tuinkruiden. Heerlijk als ontbijt...
Tom Kha Kai soep
Pittige Thaise kippensoep met kokosmelk (Tom Kha Kai) is heerlijk en een echte oppepper. Met dit rec...