Koken met Gabie

Romige pasta met raapstelen en paddenstoelen

Romige pasta met raapstelen en paddenstoelen

in Algemeen, Diner, Recepten 4 april 2023

Met de lente in het hoofd, de zon op mijn gezicht en denkend aan Italië is dit het perfecte recept. Heerlijk met raapstelen en de paddenstoelen mix in een saus van room en witte wijn.

Lekker en simpel om te maken en tegelijk een heerlijk lentegerecht wat het goed zal doen met Pasen.

Raapstelen

Raapstelen kondigen de lente aan! Raapstelen zijn de jonge plantjes van meirapen en koolrapen. De jonge groene blaadjes van de knollen worden geoogst. Raapstelen zijn ook wel bekend onder bladmoes of snijmoes.

Je kunt de blaadjes in pasta’s verwerken, stoven, soep van maken, rauw in een stamppot stampen of in de blaadjes in een lente salade doen.

Romige pasta met raapstelen, paddenstoelen en kappertjes

Met de lente in het hoofd, de zon op mijn gezicht en denkend aan Italië is dit het perfecte recept. Heerlijk met raapstelen en de paddenstoelen mix in een saus van room en witte wijn.
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gram fusilli
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 10 cm prei gewassen en fijngesneden
  • 10 takjes verse tijm gewassen en gerist
  • 400 g postelein gewassen en gesneden
  • 150 ml droge witte wijn
  • 250 g crème fraîche of volle Griekse yoghurt (10%)
  • 200 g paddenstoelen mix in stukken gesneden oesterzwam, champignon, shitake
  • 1 el kappertjes potje uitgelekt
  • 40 gram pecorino
  • olijfolie om in te bakken.
  • versgemalen peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in de koekenpan olijfolie.
  • Fruit de knoflook met de prei een paar minuten.
  • Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak 4-5 minuten.
  • Voeg de wijn toe. Kook de wijn tot de helft in.
  • Roer de crème fraîche erdoor en verwarm de saus.
  • Voeg de raapstelen toe en laat al door de saus roerend slinken.
  • Giet de fusili af en doe er een klein scheutje olijfolie door en schud even goed om.
  • Schep de fusilli op 4 diepe borden.
  • Verdeel de saus over de pasta.
  • Strooi de kappertjes erover en rasp er wat pecorino overheen.
  • Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout.
  • Buon appetito

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept