Deze Vadouvan curry uit de oven is zo ongelooflijk lekker en simpel te maken dat ik geen keus heb dan hem uit te werken en met jullie delen.
Het recept is spontaan ontstaan omdat ik koolhydraatarm en lactosevrij wou eten. Het begon met de zoete aardappel, ui en wat broccoli en stap voor stap voegde ik meer smaak toe met Vadouvan kruiden, kokoscrème, tomatenpuree en bouillon. Voor meer basis koos ik voor kant en klare kikkererwten. Het handje rozijnen geeft net dat zoete accent.
In deze curry kun je prima restjes groenten verwerken. Ik voegde op het eind wat gekookte bloemkool toe.
Vadouvan kruiden; Indiase curry met Franse invloeden
Jonnie Boer Vadouvan kruiden, een meesterlijke blend die je meeneemt naar de exotische keukens van India en Frankrijk.
Deze veelzijdige mix bevat een perfecte balans van specerijen zoals koriander, komijn, fenegriek, kerriebladeren, mosterdzaad, uien en knoflook. Het resultaat is een unieke kruidenblend met een lichte zoetheid, aardse tonen en een subtiel vleugje warmte. bron: librije.com
Traybake vegetarische curry vadouvan met zoete aardappel en kikkererwten
Heerlijke vegetarische traybake van zoete aardappel, kikkererwten, kokos met vadouvan curry. Vadouvan kruidenmix is een Indiase curry met Franse invloeden. Lekker, gezond en simpel om te maken!