Vanille chocolade cake
De kunstroute is in Renkum en ook Bart zijn atelier is open. Dan bak ik toch even een cake. “Een simpele cake”, zegt Bart. Dan wordt het dit basisrecept voor een vanille chocoladecake.
De kunstroute is in Renkum en ook Bart zijn atelier is open. Dan bak ik toch even een cake. “Een simpele cake”, zegt Bart. Dan wordt het dit basisrecept voor een vanille chocoladecake.
Heerlijke worteltaart met kokos en fenegriek en een topping van kokoscrème met sinaasappel en kaneel. Ruikt zo goed en smaakt goed!
Wil je iets lekkers bij de koffie of thee? Deze gember pompoen cake is dan een goed idee. De cake bevat nauwelijks vet, bestaat voor 45% uit pompoen en smaakt heerlijk.
Ga je in deze donkere dagen ook genieten van een verwarmende Pumpkin Chai Latte Tea?
Pompoen heeft een warme, zoete smaak en is heerlijk bij de Indiase Chai thee. Met opgeklopte (plantaardige) melk en wat kaneel maak je deze thee helemaal af.
Op zoek naar iets lekkers bij de koffie dat niet te zoet is, lekker en voedzaam bij een brunch of een high tea dan is deze Engelse fruitcake van rozijnen, cranberries en gedroogde abrikozen gezoet met honing en stroop een goede keus.
De combinatie van gerijpte geitenkaas, spek, honing en tijm geeft de flammkuchen een mooie zachte smaak van hartig met zoet. Serveer hem in kleine stukjes als borrelhapje, in grotere stukken als snack of eet hem als lunch met een salade erbij.
Op zoek naar een heerlijk, snel, makkelijk dessert en hou je van koffie? Dit toetje is in een handomdraai klaar en misstaat niet op een gezellig avondje met familie of vrienden. Het is geïnspireerd op de klassieke tiramisu, maar dan veel simpeler.
Smaakvolle pannenkoek van kikkererwten meel en kurkuma, zwart sesamzaad en bieslook. De kurkuma geeft de pannenkoek een mooie goudgele kleur. Lekker om te beleggen bij de lunch, als lichte avond maaltijd of als bijgerecht.
Met deze pompoenquiche zet je een verwarmende en heerlijke geurende hartige taart op tafel met een vleugje zoet. Geniet van een stukje pompoenquiche met tijm en kaneel. Lees verder voor het recept..
Vandaag een recept voor een heerlijk hartig bietentaartje met geitenkaas op smaak gebracht met karwijzaad en mosterd. De hartige taart is gebakken met een zelfgemaakt luchtig deeg van speltmeel en kwark. Niet alleen lekker, maar ook nog gezond.
Vandaag was het tijd om de kruisbessen te oogsten en er jam van te maken. Om de kruisbessen jam net wat meer body te geven is vlierbloesem siroop toegevoegd en later ook een handje frambozen.
In @henkspluktuin mochten we de eerste rabarber oogsten. Met een paar rabarber stengels en diepvriesframbozen kun je deze heerlijke compote maken.