Pompoen havermoutkoeken met walnoot
Deze koeken met havermout, pompoen, walnoten en rozijnen zijn om te smullen. Met minder suiker ook geschikt voor je lunch of ontbijt.
Deze koeken met havermout, pompoen, walnoten en rozijnen zijn om te smullen. Met minder suiker ook geschikt voor je lunch of ontbijt.
Het is fijn om een goed eenvoudig ouderwets altijd succes recept te hebben. Deze appel cake taart bak ik denk ik al vanaf mijn tiende jaar. Vandaag had ik zin om hem weer te maken om wat lekkers te hebben voor het weekend. Dit keer met citroen, maar met de extra smaak kun je variëren.
Heerlijke pannenkoekjes van pompoen, maar dan echt met pompoen als hoofdingrediënt. Dus minder melk en minder meel met een beetje kokosmelk en havermeel op smaak gebracht met kaneel.
Bij een goede kaas borrelplank mag vijgenjam eigenlijk niet ontbreken. Van 6 vijgen maak je zelf makkelijk een heerlijke pure vijgenjam.
Hutspot en dan met oma’s tip met een Indiaas tintje. Lekker met rookworst of mijn voorkeur vegetarisch met walnoten en fijngesneden stemgember.
Heerlijke hartige pompoentaart met in tijm, sumak, uien en knoflook gemarineerde pompoen met walnoten en geitenkaas: Echt een perfecte taart!
Heerlijke stevige rode linzensoep met de aromatische smaak van knolselderij. Lekker met tijm, rozemarijn en het zoete van tomaat.
Zwarte bonen chili met cacao! Deze week een recept voor een vegetarische zwarte bonen chili met picadillo en cacao. De smaak is verrassend; zacht, zoet en pittig tegelijk. Zo lekker kan vegetarisch zonder vleesvervangers zijn!
Ongelooflijk lekkere vegetarische risotto met pompoen, walnoten en pecorino gekruid met sumak, salie en tijm. In dit recept combineer ik de Italiaanse keuken met Syrische kruiden sumak, salie en tijm.
Recept voor een romige soep van pompoen, kerrie en (zoete) aardappel. Een krachtige, verwarmende soep.
Van Nederlandse druiven kun je heerlijke siroop maken met een vleugje vanille, kaneel en sinaasappel.
Heerlijke Griekse salade voor lunch of lichte maaltijd. Lekker met vers afgebakken broodjes.