Lemon curd (vegan)
Lemon curd en dan een heerlijke vegan versie ! Yummy Ben jij er ook zo dol op? Heerlijk op cakes, taart, pannenkoek, toast, in je yoghurt of zelfs bij een salade.
Ik vond deze heerlijke versie zonder ei en roomboter (vegan) op internet bij @itdoesnttastelikechicken en deel hem graag met jullie. Gewoon met plantaardige melk en maïsmeel. Met wat kurkuma krijgt de curd een prachtige kleur en net wat extra smaak.
Ik raspte de schil vrij grof zodat er stukjes blijven, maar dat is persoonlijke smaak.
Lekker als topping op cakes en taarten, op je pannenkoek, in de yoghurt, op toast, bij je salade en nog veel meer. Deze pot is zo op denk ik.. wij zijn liefhebbers.
Lemon curd (vegan)
Ingrediënten
- 4 biologische citroenen
- 2 eetlepels maismeel
- 180 gram suiker
- 100 ml havermelk
- 1 tl kurkuma
Instructies
- Mix met een garde suiker, maismeel en kurkuma door elkaar in een steelpan. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten.
- Rasp 2 citroenen.
- Pers alle citroenen uit.
- Roer het citroensap en de havermelk door het suikermengsel.
- Breng de curd zachtjes aan/tegen de kook en laat indikken tot een mooie dikke saus. Roer regelmatig door. Dit duurt ca 20 minuten.
- Doe de lemon curd in een schone weckpot of jampotten.
- Laat afkoelen en nog wat opstijven in de koelkast.
Video
Meer dips & spreads
Dille knoflook dressing
Heerlijke dille knoflookdressing. De dressing is fris en kruidig door de dille en pittig door de kno...
Lemon curd (vegan)
Lemon curd en dan een heerlijke vegan versie ! Yummy Ben jij er ook zo dol op? Heerlijk op cakes, ta...
Japanse sesamdressing
Japanse sesamdressing (goma doresshingu) maak je zelf met dit eenvoudige recept. Lekkerder en gezond...
Quacamole
Quacamole mag eigenlijk niet ontbreken bij je recepten. Quacamole is niet alleen lekker om in te di...
Doperwtendip met ricotta en bieslook
De hummus van kikkererwten kennen we allemaal. Met deze dip van doperwten of jonge velderwten maak j...