Lemon curd (vegan)
Lemon curd en dan een heerlijke vegan versie ! Yummy Ben jij er ook zo dol op? Heerlijk op cakes, taart, pannenkoek, toast, in je yoghurt of zelfs bij een salade.
Ik vond deze heerlijke versie zonder ei en roomboter (vegan) op internet bij @itdoesnttastelikechicken en deel hem graag met jullie. Gewoon met plantaardige melk en maïsmeel. Met wat kurkuma krijgt de curd een prachtige kleur en net wat extra smaak.
Ik raspte de schil vrij grof zodat er stukjes blijven, maar dat is persoonlijke smaak.
Lekker als topping op cakes en taarten, op je pannenkoek, in de yoghurt, op toast, bij je salade en nog veel meer. Deze pot is zo op denk ik.. wij zijn liefhebbers.
Lemon curd (vegan)
Ingrediënten
- 4 biologische citroenen
- 2 eetlepels maismeel
- 180 gram suiker
- 100 ml havermelk
- 1 tl kurkuma
Instructies
- Mix met een garde suiker, maismeel en kurkuma door elkaar in een steelpan. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten.
- Rasp 2 citroenen.
- Pers alle citroenen uit.
- Roer het citroensap en de havermelk door het suikermengsel.
- Breng de curd zachtjes aan/tegen de kook en laat indikken tot een mooie dikke saus. Roer regelmatig door. Dit duurt ca 20 minuten.
- Doe de lemon curd in een schone weckpot of jampotten.
- Laat afkoelen en nog wat opstijven in de koelkast.
Video
Meer dips & spreads
Cranberry compote met tijm en witte wijn
Dit recept voor de cranberry compote is origineel en lekker met de witte wijn, appelstroop en tijm.
Hummus naturel en pittige paprika
Heerlijke hoemoes ofwel kikkererwtenspread met sesampasta. In dit recept maken we een naturel hoemoe...
Vijgenjam
Bij een goede kaas borrelplank mag vijgenjam eigenlijk niet ontbreken. Van 6 vijgen maak je zelf mak...
Tomatensalsa met koriander en limoen
Tomatensalsa is een simpel, lekker, fris en gezond gerecht. Heerlijk op een bruschetta of lekker als...
Geroosterde aubergine dip met tahin
Dit is een heerlijke geroosterde aubergine dip voor als je eens wat anders op je brood wilt of lekke...