Koken met Gabie

Gevulde spaghetti pompoen met Italiaanse kruiden

Gevulde spaghetti pompoen met Italiaanse kruiden

in Diner, Lunch, Recepten 7 november 2023

Reuze spaghetti pompoen rechtsreeks van de boer via Hofweb

De spaghetti pompoen is een ovale pompoen met dradig vruchtvlees, De smaak gaat meer richting courgette en komkommer dan naar de smaak van andere soorten pompoen. Het vruchtvlees is een goed alternatief voor pasta,  bijvoorbeeld als je glutenvrij wilt eten. Je bereidt de pompoen in de schil, maar de schil is niet eetbaar.

Het vruchtvlees is vezelrijk, bevat relatief veel vitamine A, B en C en is een bron van magnesium en mangaan. (bron: hofweb) 

Gevulde spaghetti pompoen met Italiaanse kruiden

Dit keer vullen we een spaghetti pompoen. Met het woord spaghetti in de naam ligt het voor de hand, de vulling Italiaans te kruiden. De naam heeft de pompoen niet voor niks, want het vruchtvlees is dradig als spaghetti. Bij ons heet het gerecht een pizza-ei!
Bereidingstijd 20 minuten
oventijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 spaghetti pompoen biologisch
  • olijfolie
  • 1 paprika, in stukjes gesneden gewassen en zaad verwijderd
  • 1 appel, in stukjes gesneden geschild en klokhuis verwijderd
  • 16 groene knoflook olijven, doormidden gesneden
  • 125 gram mascarpone
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 200 gram geraspte jonge kaas
  • 10 blaadjes verse basilicum

Kruiden

  • 1 eetlepel oregano gedroogd
  • 1 dessertlepel fijngeknipte bieslook
  • 1 dessertlepel knoflookpoeder
  • 1 schepje bruine suiker
  • peper en zout naar smaak

Paprika of cherry tomaat

  • In plaats van paprika kun je ook ca 10 gehalveerde cherry tomaatjes toevoegen.

Instructies
 

  • Snijd de pompoen doormidden en verwijder het zaad.
  • Smeer de helften aan beiden kanten goed in met olijfolie.
  • Rooster de pompoen helften 40 minuten in de oven op 180 graden.
  • Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt en de kruiden.
  • Voeg de stukjes paprika, olijven en appel toe aan het mascarpone mengsel.
  • Haal de pompoen uit de oven. Schraap het dradige vruchtvlees er uit en voeg het toe aan de appel met paprika en mascarpone. Meng dit goed door elkaar.
  • Vul de lege helften van de pompoen met het groenten-mascarpone mengsel.
  • Verdeel de basilicum blaadjes over de vulling.
  • Strooi de kaas over de vulling.
  • Rooster de gevulde pompoen 30 minuten in de oven op 180 graden.

Video

 

 

Ook lekker en gezond

Vind jij een gevulde pompoen ook zo feestelijk staan? Dit keer vullen we een spaghetti pompoen. Met het woord spaghetti in de naam ligt het voor de hand, de vulling Italiaans te kruiden. De naam heeft de pompoen niet voor niks, want het vruchtvlees is dradig als spaghetti. Bij ons heet het gerecht een pizza-ei!

In de vulling gaan appel, paprika, mascarpone en Italiaanse kruiden. Over de vulling strooi je geraspte kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht voor het gezin. 

Let op: de schil is niet eetbaar, al ziet die er nog zo lekker knapperig uit.

Gevulde spaghetti pompoen met mascarpone, appel, paprika en Italiaanse kruiden

Pizza ei

 

Spaghetti pompoen 

Reuze spaghetti pompoen rechtsreeks van de boer via Hofweb

De spaghetti pompoen is een ovale pompoen met dradig vruchtvlees, De smaak gaat meer richting courgette en komkommer dan naar de smaak van andere soorten pompoen. Het vruchtvlees is een goed alternatief voor pasta,  bijvoorbeeld als je glutenvrij wilt eten. Je bereidt de pompoen in de schil, maar de schil is niet eetbaar.

Het vruchtvlees is vezelrijk, bevat relatief veel vitamine A, B en C en is een bron van magnesium en mangaan. (bron: hofweb) 

Gevulde spaghetti pompoen met Italiaanse kruiden

Dit keer vullen we een spaghetti pompoen. Met het woord spaghetti in de naam ligt het voor de hand, de vulling Italiaans te kruiden. De naam heeft de pompoen niet voor niks, want het vruchtvlees is dradig als spaghetti. Bij ons heet het gerecht een pizza-ei!
Bereidingstijd 20 minuten
oventijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 spaghetti pompoen biologisch
  • olijfolie
  • 1 paprika, in stukjes gesneden gewassen en zaad verwijderd
  • 1 appel, in stukjes gesneden geschild en klokhuis verwijderd
  • 16 groene knoflook olijven, doormidden gesneden
  • 125 gram mascarpone
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 200 gram geraspte jonge kaas
  • 10 blaadjes verse basilicum

Kruiden

  • 1 eetlepel oregano gedroogd
  • 1 dessertlepel fijngeknipte bieslook
  • 1 dessertlepel knoflookpoeder
  • 1 schepje bruine suiker
  • peper en zout naar smaak

Paprika of cherry tomaat

  • In plaats van paprika kun je ook ca 10 gehalveerde cherry tomaatjes toevoegen.

Instructies
 

  • Snijd de pompoen doormidden en verwijder het zaad.
  • Smeer de helften aan beiden kanten goed in met olijfolie.
  • Rooster de pompoen helften 40 minuten in de oven op 180 graden.
  • Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt en de kruiden.
  • Voeg de stukjes paprika, olijven en appel toe aan het mascarpone mengsel.
  • Haal de pompoen uit de oven. Schraap het dradige vruchtvlees er uit en voeg het toe aan de appel met paprika en mascarpone. Meng dit goed door elkaar.
  • Vul de lege helften van de pompoen met het groenten-mascarpone mengsel.
  • Verdeel de basilicum blaadjes over de vulling.
  • Strooi de kaas over de vulling.
  • Rooster de gevulde pompoen 30 minuten in de oven op 180 graden.

Video

 

 

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept