Gevulde spaghetti pompoen met Italiaanse kruiden
De spaghetti pompoen is een ovale pompoen met dradig vruchtvlees, De smaak gaat meer richting courgette en komkommer dan naar de smaak van andere soorten pompoen. Het vruchtvlees is een goed alternatief voor pasta, bijvoorbeeld als je glutenvrij wilt eten. Je bereidt de pompoen in de schil, maar de schil is niet eetbaar.
Het vruchtvlees is vezelrijk, bevat relatief veel vitamine A, B en C en is een bron van magnesium en mangaan. (bron: hofweb)
Gevulde spaghetti pompoen met Italiaanse kruiden
Ingrediënten
- 1 spaghetti pompoen biologisch
- olijfolie
- 1 paprika, in stukjes gesneden gewassen en zaad verwijderd
- 1 appel, in stukjes gesneden geschild en klokhuis verwijderd
- 16 groene knoflook olijven, doormidden gesneden
- 125 gram mascarpone
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 200 gram geraspte jonge kaas
- 10 blaadjes verse basilicum
Kruiden
- 1 eetlepel oregano gedroogd
- 1 dessertlepel fijngeknipte bieslook
- 1 dessertlepel knoflookpoeder
- 1 schepje bruine suiker
- peper en zout naar smaak
Paprika of cherry tomaat
- In plaats van paprika kun je ook ca 10 gehalveerde cherry tomaatjes toevoegen.
Instructies
- Snijd de pompoen doormidden en verwijder het zaad.
- Smeer de helften aan beiden kanten goed in met olijfolie.
- Rooster de pompoen helften 40 minuten in de oven op 180 graden.
- Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt en de kruiden.
- Voeg de stukjes paprika, olijven en appel toe aan het mascarpone mengsel.
- Haal de pompoen uit de oven. Schraap het dradige vruchtvlees er uit en voeg het toe aan de appel met paprika en mascarpone. Meng dit goed door elkaar.
- Vul de lege helften van de pompoen met het groenten-mascarpone mengsel.
- Verdeel de basilicum blaadjes over de vulling.
- Strooi de kaas over de vulling.
- Rooster de gevulde pompoen 30 minuten in de oven op 180 graden.
Video