Zoete aardappel curry burger met kidney beans
Zoete aardappel curry burgers met kidney beans!! Zo lekker en zo simpel Ga jij ze ook maken?
Vandaag getest bij de lunch en de reacties van de studenten is: lekker! 👍🏻
Deze zoete aardappel curry burger met kidneybonen is lekker en gezond en ook nog eens zo simpel om te maken met maar 5 basisingrediënten. De smaak is aards, zoet en warm met een beetje pit. De kidneybonen zorgen voor een goede structuur. De tomatenpuree voor de smeuïgheid. Je bakt ze lekker makkelijk in de oven, zodat je ondertussen je eigen ding kan doen.
Ik koos voor de Vadouvan kruidenmix; een Indiase curry met Franse invloeden. Je kan ook prima een rode curry gebruiken voor dit recept.
Lekker op een broodje met sla, komkommer, paprika en wat kokosyoghurt of als vleesvervanger bij de avondmaaltijd.
Let op: deze homemade burger is qua voedingswaarde geen vervanger van vlees.
Je kan deze homemade burgers direct allemaal opeten, maar ook invriezen.
Vadouvan kruiden; Indiase curry met Franse invloeden
Jonnie Boer Vadouvan kruiden, een meesterlijke blend die je meeneemt naar de exotische keukens van India en Frankrijk.
Deze veelzijdige mix bevat een perfecte balans van specerijen zoals koriander, komijn, fenegriek, kerriebladeren, mosterdzaad, uien en knoflook. Het resultaat is een unieke kruidenblend met een lichte zoetheid, aardse tonen en een subtiel vleugje warmte.
Zoete aardappel curry burger met kidneybeans
Ingrediënten
- 1 blik kidneybonen afgespoeld
- 2 zoete aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 2 rode uien gepeld en gesnipperd
- 1 el Vadouvan kruidenmix
- 100 gram tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
- Olijfolie om de burgers te bakken
- Optie: sesamzaadjes