Op eerste paasdag is onze traditie ontbijten met Engelse scones. Uiteraard met clotted cream en jam, maar beleggen met iets anders mag natuurlijk ook. Ik ben benieuwd wie van ons gezin dit jaar het eerste op is en gaat bakken.
Dit is onze favoriete recept geworden met goede roomboter en karnemelk en natuurlijk geen gewone suiker, maar basterdsuiker.
Je kan clotted cream maken door slagroom en roomkaas 1 op 1 te mengen. Als alternatief kun je ook crème fraîche of Griekse yoghurt gebruiken.
Herinnering aan die heerlijke scones in april 2022 op het terras van het Arboretum in Nottingham. Heerlijk in het zonnetje met uitzicht op bloeiende bomen.
Zelf scones maken
Dan word je wakker en herinner je die heerlijke scones in mei vorig jaar op het terras van het Arboretum in Nottingham. Gelukkig is het zondag bakdag en dus ontbijten wij vandaag met scones of is het eigenlijk koffietijd?
Roer met een garde in een kom suiker, meel en zout door elkaar.
Voeg de roomboter in stukjes toe.
Verkruimel de boter met het meel met je vingers.
Voeg de karnemelk toe.
Kneed de ingrediënten met koele handen tot een soepel deeg.
Voeg nog wat karnemelk toe als het niet soepel genoeg is. Voeg wat bloem toe als het te nat is.
Kneed 10 rondjes van het deeg.
Druk de rondjes plat tot ca 2 cm dikte.
Leg de rondjes op de ingevette bakplaat of op bakpapier.
Bak de scones 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
Serveer met jam en clotted cream. Je kan clotted cream maken door slagroom en roomkaas 1 op 1 te mengen. Als alternatief kun je ook creme fraîche of Griekse yoghurt gebruiken.