Zelf scones maken
Op eerste paasdag is onze traditie ontbijten met Engelse scones. Uiteraard met clotted cream en jam, maar beleggen met iets anders mag natuurlijk ook. Ik ben benieuwd wie van ons gezin dit jaar het eerste op is en gaat bakken.
Dit is onze favoriete recept geworden met goede roomboter en karnemelk en natuurlijk geen gewone suiker, maar basterdsuiker.
Je kan clotted cream maken door slagroom en roomkaas 1 op 1 te mengen. Als alternatief kun je ook crème fraîche of Griekse yoghurt gebruiken.
Herinnering aan die heerlijke scones in april 2022 op het terras van het Arboretum in Nottingham. Heerlijk in het zonnetje met uitzicht op bloeiende bomen.
Zelf scones maken
Benodigde materialen
- 1 vel bakpapier of ingevette bakplaat
Ingrediënten
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 60 gram harde roomboter
- 1 dl karnemelk
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Roer met een garde in een kom suiker, meel en zout door elkaar.
- Voeg de roomboter in stukjes toe.
- Verkruimel de boter met het meel met je vingers.
- Voeg de karnemelk toe.
- Kneed de ingrediënten met koele handen tot een soepel deeg.
- Voeg nog wat karnemelk toe als het niet soepel genoeg is. Voeg wat bloem toe als het te nat is.
- Kneed 10 rondjes van het deeg.
- Druk de rondjes plat tot ca 2 cm dikte.
- Leg de rondjes op de ingevette bakplaat of op bakpapier.
- Bak de scones 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
- Serveer met jam en clotted cream. Je kan clotted cream maken door slagroom en roomkaas 1 op 1 te mengen. Als alternatief kun je ook creme fraîche of Griekse yoghurt gebruiken.
Meer zoet & hartig
Zelf scones maken
Op eerste paasdag is onze traditie ontbijten met Engelse scones. Uiteraard met clotted cream en jam,...
Cheesecake bosvruchten
Cheesecake, een heerlijk dessert voor het weekend. Ben jij ook zo dol op cheesecake? Een cursist tip...
Zwarte bessenjam met appel
Zwarte bessenjam met appel. Persoonlijk vind ik de zwarte bes puur te sterk van smaak, maar verwerkt...
Gekarameliseerde vijgen met Griekse honing yoghurt en tijm
Toetje van vandaag: Gekarameliseerde vijgen met Griekse yoghurt met honing, tijm en zwarte peper! Wa...
Sticky rabarbertaart
De eerste oogst is rabarber! Alle reden om het nieuwe seizoen in te luiden met een Echte Engelse Zoe...