Scrambled eggs ofwel roerei met verse tuinkruiden
Ontdek het geheim voor een extra luchtig en romig roerei met verse tuinkruiden. Heerlijk als ontbijt of lunchgerecht. Extra lekker met verse cherry tomaatjes en Oost-Indische kers uit de tuin.
Het geheim van een luchtig en romig roerei
Goed en lekker koken begint bij verse en goede ingrediënten en vergeet vooral niet tijdens het koken er liefde in te stoppen. Kook met aandacht. Voor dit recept heb ik drie tips:
- Kies het juiste ei!
Voor dit recept begint het bij het selecteren van de eieren. Wat een kip eet en hoeveel een kip beweegt, heeft invloed op de smaak en de voedingswaarde van het ei. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor biologische eieren of eieren van kippen uit de buurt waarvan je weet dat ze echt kip kunnen zijn en natuurlijk eten krijgen.
- Gebruik een beetje melkschuim.
Maak gebruik van een beetje opgeklopte melk (melkschuim) en dan echt schuim, melk die rechtop staat. Dit maakt je roerei extra romig en luchtig. Gebruik wel een goede volle biologische melk.
- Kies verse biologische ingrediënten, maar soms is gedroogd net zo goed..
Gebruik zoveel mogelijk verse ingrediënten, maar schroom niet om ook gedroogde kruiden te gebruiken. Omdat je het ei maar kort bakt is in dit recept gekozen om een klein beetje knoflookpoeder te gebruiken in plaats van verse knoflook. als vers niet voorhanden is kun je van de andere kruiden prima gedroogde kruiden gebruiken. Kook met wat kan in het moment dan blijft het leuk.
Scrambled eggs ofwel roerei met verse tuinkruiden
Ingrediënten
- 100 ml opgeklopte biologische volle melk (melkschuim) Voor het kloppen is het zeker niet meer dan 50 ml melk
- 2 eieren biologisch
- 1 eetlepel fijngesneden bieslook en peterselie
- 1 theelepel dille
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- versgemalen peper en zeezout
- olijfolie om in te bakken
- 1 of meer cherry tomaat(jes)
- kruiden en/of eetbare bloemen, cherry tomaatjes om mee te garneren optioneel
- 2 grote slabladen
Instructies
- Snijd de cherry tomaat in kleine plakjes
- Doe het melkschuim in een kom.
- Breek de eieren boven de kom en klop deze door de melk.
- Voeg de kruiden toe en meng deze goed door de geklopte eieren.
- Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en laat goed warm worden.
- Verdeel het eiermengsel over de pan.
- Laat even goed warm worden.
- Roer het ei los en blijf roeren tot je een mooi en luchtig roerei hebt.
- Voeg tussendoor de plakjes tomaat toe.
- Serveer het roerei op de slabladen en garneer met verse of gedroogde kruiden of eetbare bloemen, net wat je voor handen hebt.
Cherry tomaten
Heb je een plekje in de zon in je tuin of op het balkon dan is het kweken van wat cherry tomaatjes echt aan te raden. Heerlijk om zo van te snoepen als je in de tuin bezig bent of je gerechten mee te pimpen. Zo van de struik uit eigen tuin is de smaak zo goed. Het koken met verse groenten van het seizoen heeft als voordeel dat deze meer vitamines bevatten en minder belastend zijn voor het milieu en over het algemeen beter betaalbaar.
Heb je geen mogelijkheden voor het zelf kweken van groenten kijk dan eens of er een groenten pluktuin in de buurt zit of dat je rechtsreeks kan kopen bij de boer.