Hou jij ook zo van havermoutkoeken? Deze koeken met havermout, pompoen, walnoten en rozijnen zijn helemaal smullen. Met minder suiker ook geschikt voor je lunch of ontbijt.
Door het ei en bakpoeder hebben deze koeken een klein beetje een cakestructuur. Ze zijn net wat zachter van binnen. Warm uit de oven zijn ze het lekkerst!
Pompoen havermoutkoeken met walnoten en rozijnen
Deze koeken met havermout, pompoen en rozijnen zijn om te smullen. Met minder suiker ook geschikt voor je lunch of ontbijt. Door het ei en bakpoeder hebben deze koeken een klein beetje een cakestructuur. Ze zijn net wat zachter van binnen.Warm uit de oven zijn ze het lekkerst!
400grambeetgare pompoenblokjesJe kan de pompoenblokjes 30 minuten roosteren in de oven met een beetje olijfolie. Dep de blokjes goed droog voordat je ze in de oven roostert of kook de pompoenblokjes in 10 minuten beetgaar en giet goed af.
80-130gramhavermout
50-80gramhavermeel
1ei
2tlbakpoeder
50grambruine suiker
1eetlepelkoekkruiden
Snuf zout
handvol walnoten gebroken
Handvol rozijnen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een ovenschaal.
Mix de geroosterde pompoen tot pompoenpuree.
Voeg de speculaaskruiden, 80 gram havermout en 50 gram meel toe en meng goed door.
Voeg dan het ei toe en meng door.
Voeg dan beurtelings de rest van de havermout en meel toe tot je een stevig dikke pasta hebt.
Meng de walnoten en rozijnen door het deeg.
Maak van het beslag kleine of grote koeken met een lepel. Druk ze tot rondjes van ca 0,5 cm dik.
Bak de koeken ca 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn en knapperig aan de boevenkant.