Marokkaanse couscous salade met appel en sinaasappeldressing
Heerlijk comfort food voor januari: Marokkaanse couscous salade met een sinaasappeldressing gekruid met Ras El Hanout en gezoet met honing. Krijg je er al zin in?
Heerlijk comfort food voor januari: Marokkaanse couscous salade met een sinaasappeldressing gekruid met Ras El Hanout en gezoet met honing. Krijg je er al zin in?
Wil je iets lekkers bij de koffie of thee? Deze gember pompoen cake is dan een goed idee. De cake bevat nauwelijks vet, bestaat voor 45% uit pompoen en smaakt heerlijk.
Koken doe ik het liefst met groenten, maar ik ben flexitariër. Dat betekent dat ik ook heel erg kan genieten van een stukje vlees mits het verantwoord, biologisch, traceerbaar vlees is. Zoals deze Rosbief van Stichting Taurus.
Heerlijke vegetarische lasagne met tomatensaus, mascarpone en een iets crunchy wortel voor toch net even een lichte bite. Met prei, wortel, knoflook en tomaat uit blik is het ook een prima seizoensgerecht voor de winter; zelfs met de verse tomaat op de topping die uit Spanje komt.
Je maakt van de knolselderij in een handomdraai een romige soep met roomboter, tijm en een zoete aardappel. Knolselderijsoep is heerlijk. Deze soep past goed bij het winterseizoen en is low budget!
Ga je in deze donkere dagen ook genieten van een verwarmende Pumpkin Chai Latte Tea?
Pompoen heeft een warme, zoete smaak en is heerlijk bij de Indiase Chai thee. Met opgeklopte (plantaardige) melk en wat kaneel maak je deze thee helemaal af.
Op zoek naar iets lekkers bij de koffie dat niet te zoet is, lekker en voedzaam bij een brunch of een high tea dan is deze Engelse fruitcake van rozijnen, cranberries en gedroogde abrikozen gezoet met honing en stroop een goede keus.
Indiase dahlsoep van mungbonen met vegetarische dashi bouillon van kombu (zeewier), komijnzaad en kurkuma. Later voeg je gember, rode peper en venkelzaad toe aan de soep. Deze soep geeft je een enorme boost; is versterkend voor lichaam en geest.
Ouderwetse hachee maak je met biologisch rundvlees, appelstroop, kaneel en ontbijtkoek. De hachee wordt zacht en zoet van smaak. Deze hachee is heerlijk met brood, met (zoete) aardappelpuree, hutspot, Oma’s frieten, maar ook met rijst of rode kool.
De combinatie van gerijpte geitenkaas, spek, honing en tijm geeft de flammkuchen een mooie zachte smaak van hartig met zoet. Serveer hem in kleine stukjes als borrelhapje, in grotere stukken als snack of eet hem als lunch met een salade erbij.
Deze week een vegetarisch recept voor een kidneybonen-chili gestoofd in chilikruiden en koffie. De smaak is stoer, pittig, warm en verwarmend. De smaak is zo stoer dat je het vlees niet mist. Ga jij het proberen?
Pompoen-linzensoep met kerrie, rode peper en kokos, gegarneerd met zwart sesamzaad en bieslook. Heerlijke verwarmende soep voor de winterdagen. Lekker na een stevige wandeling, als lunch, tussendoortje of met broodjes bij het avondeten. Wat is jouw favoriete soepmoment?