Koken met Gabie

Recepten

Kip Tajine met sinaasappel en olijven

18 februari 2023

Dit recept komt uit een kookboekje van de wereldwinkel “Koken met de tajine” van Nelly Zwaan..Het heel langzaam garen is in de tajine essentieel. De gerechten worden doortrokken van heerlijke kruiden. Er is nauwelijks vocht of vet nodig om te stoven. Dat wordt weer gezellig smullen vanavond!

Zwarte bonenburger Al-Andalus

1 februari 2023

Deze zwarte bonenburger is echt aan te raden als je een vegaburger wilt eten die kan concurreren met vlees. De Al-andulus kruidenmix geeft de vegaburger een Zuid-Spaanse tint en het pepertje zorgt voor pit. De burger is krokant van buiten en zacht van binnen. Lekker met geroosterde appel en knoflooksaus.

Mosterd-honing dressing

22 januari 2023

Honing-mosterdressing is lekker bij  frisse salades met fruit of komkommer, maar past ook goed bij een witlofsalade. Het is een lekkere en simpele dressing met maar vier ingrediënten; olijfolie, mosterd, honing en citroensap. Het heeft een goede balans van de vier smaken zoet, zout, bitter en zuur.