Dit is een heerlijke geroosterde aubergine dip voor als je eens wat anders op je brood wilt of lekker wilt dippen. Ook lekker bij een salade.
Lekker om te dippen
Lekker op brood, pizza, bij pasta of
zoals op de foto op een broodje met komkommer en zoete puntpaprika.
Dit is een heerlijke dip voor als je eens wat anders op je brood wilt of lekker wilt dippen. Ook lekker bij een salade.
Voorbereidingstijd15 minutenmin
oventijd30 minutenmin
Gang: Borrelhapje, Lunch
Trefwoord: aubergine, dip, groentespread
Materials
1aubergine
1takje rozemarijngerist
2takjes tijmgerist
2tenenknoflookgepeld
1eetlepelextra vièrge olijfolie
1eetlepeltahinsesampasta
2tlcitroensap
1/2theelepelgerookte paprikapoeder
snuf chilipeper
1eetlepelsesamzaadjes
takje munt
peper & zout
Instructies
Aubergine Roosteren
Hak de tijm, rozemarijn en knoflook fijn.
Snijd de aubergine doormidden. Bestrijk de platte binnenkant met olijfolie en strooi er 2/3 van de kruiden eroverheen en wat peper en zout.
Rooster de aubergine ca 30 minuten met de platte kant met de kruiden op de bodem in de oven op 170 graden totdat het vruchtvlees zacht is en de schil verschrompeld.
Dip maken
Lepel het vruchtvlees eruit en doe in een kom.
Voeg de rest van de kruiden, wat olijfolie, tahin, citroensap, paprikapoeder, chilipeper toe.
Pureer het mengsel met een staafmixer.
Haal de top uit het munt takje en leg apart.
Knip de munt fijn en voeg toe aan de auberginedip.
Voeg 2/3 van de sesamzaadjes toe en meng door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Dip serveren
Doe de dip in een kommetje.
Maak een rondje in de dip.
Schenk er wat van je lekkerste olijfolie overheen.