Koken met Gabie

Bloemkool kip curry met puntpaprika

Bloemkool kip curry met puntpaprika

in Diner, Recepten 1 september 2023

Wil je niet zo lang in de keuken staan, maar wel lekker en gezond eten? Met dit bloemkool kip curry recept zet je in een half uurtje een heerlijke maaltijd op tafel.

Biologische kip

Ik kies voor biologische kip. De smaak is beter en voor mij is het belangrijk dat de kip een goed leven heeft gehad, maar ook goed heeft gegeten. Wat de kip namelijk eet dat maakt uit voor het vlees. Er bestaat niet voor niks een maïskip of oranjehoen.

Te duur?

Biologische kip is zeker duurder. Daarom kiezen wij om wat minder vlees te eten, maar wel goed vlees.

Kijk eens bij grutto voor biologisch traceerbaar vlees.

Bloemkool kip curry met puntpaprika

Wil je niet zo lang in de keuken staan, maar wel lekker en gezond eten? Met dit bloemkool kip curry recept zet je in een half uurtje een heerlijke maaltijd op tafel.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram biologische kipfilet in stukjes
  • 1 kleine bloemkool in roosjes
  • 1 puntpaprika zaden verwijderd en in stukjes gesneden
  • 10 cm prei fijngesneden
  • 1 knoflookteen geperst
  • 2 tl gele curry of kerrie kruidenmix zonder zout of kunstmatige toevoegingen
  • 1 cm geraspte gember
  • 1/2 tl kurkuma
  • snuf cayennepeper
  • 70 gram tomatenpuree
  • olie om in te bakken
  • 2 el creme fraîche
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel fijngeknipte verse peterselie of 1 dessertlepel gedroogd

Instructies
 

  • Bestrooi de kipstukjes met peper en zout
  • Kook de bloemkoolroosjes 8 minuten. Giet af en laat even uitdampen.
  • Bak de kip in een beetje olie rondom bruin.
  • Haal de gebakken kip uit de pan.
  • Doe de prei, knoflook, paprika, curry, gember, kurkuma en cayennepeper in het achtergebleven vet en bak een paar minuten. Voeg evt een scheutje olie toe als de pan te droog is geworden om in te bakken.
  • Voeg de tomatenpuree toe en een scheutje water tot een mooie dikke saus ontstaat.
  • Laat 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg de voorgekookte bloemkoolroosjes, kip en creme fraîche toe aan de saus en laat nog even goed doorwarmen.
  • Meng er de peterselie doorheen.
  • Serveer met rijst en eventueel wat naanbrood.
Trefwoord bloemkool, curry, kip

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept