Aubergine rolletjes met feta en komijn
Aubergine rolletjes gevuld met feta en een dikke kruidige tomatensaus, gebakken in de oven met geraspte kaas. Je kan de aubergine rolletjes vegetarisch of vegan maken.
Wij aten deze heerlijke gevulde aubergine rolletjes met een couscous salade met een honing dressing, zongedroogde tomaat en olijven. Wie wil er dan nog brood eten?
Heerlijke lunch: vegetarisch of vegan?
We aten een vegetarisch en een vegan versie. In de vegan versie is vegan cheese gebruikt van Willicroft, plant based cheese maker.
Aubergine rolletjes gevuld met feta en een dikke kruidige tomatensaus, gebakken in de oven met geraspte kaas.
Ingrediënten
- 1/2 prei gewassen en gesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 1 eetlepel oregano
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 dessertlepel rode balsamico
- 1 blik tomaten biologisch, gepeld
- 1 aubergine
- Peper en zout
- 75 gram gekruide feta of vegan Greek White van Willicroft
- 50 gram geraspte jonge kaas of vegan Willicroft Young Dutch
- Olijfolie om in te bakken
Instructies
- Was de aubergine en snijd in 10-12 dunne plakken.
- Bestrooi ze met zout en laat 20 minuten staan. Spoel de aubergine plakken goed af en droog ze daarna.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestrijk de plakken aan weerszijden met olijfolie en gril ze in 5 minuten in de oven op gril stand.
- Fruit de prei, knoflook en de kruiden een paar minuten in een beetje olijfolie.
- Giet de gepelde tomaten af en voeg toe aan de prei met kruiden.
- Voeg de balsamicoazijn toe.
- Voeg peper en zout toe.
- Laat 20 minuten sudderen.
- Let op dat saus genoeg indikt voor een krachtige dikke saus.
- Pureer tot een dikke tomatensaus.
- Breng op smaak met peper, zout en oregano en evt wat komijn.
- Doe op elk gegrilde aubergine plak ca 1 eetlepel saus. Verdeel de saus totdat die op is.
- Leg op elke aubergine plak met saus een paar stukjes feta.
- Rol de plakken op en leg in een ovenschaal.
- Bestrooi de gevulde aubergine rolletjes met de geraspte kaas.
- Zet 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Serveer warm met een salade en/of couscous
Ook lekker en gezond
Spruitjes roergebakken met walnoot, spek en zongedroogde tomaat.
Heerlijke roergebakken spruitjes met walnoot, spek en zongedroogde tomaat. Zo kun je alles lekker ma...
Bieten carpaccio met postelein en geitenkaas
Feestelijk, lekker en gezond is deze bietencarpaccio met winterpostelein, honing-mosterd dressing, g...
Spaghetti met (wilde) spinazie, kip, wijn en roomkaas
Spaghetti met spinazie en roomkaas dat ken ik nog van mijn studententijd. Lekker en makkelijk. Met k...
Tom Kha Kai soep
Pittige Thaise kippensoep met kokosmelk (Tom Kha Kai) is heerlijk en een echte oppepper. Met dit rec...
Tomatensalsa met koriander en limoen
Tomatensalsa is een simpel, lekker, fris en gezond gerecht. Heerlijk op een bruschetta of lekker als...