Koken met Gabie

3 redenen waarom je sinaasappel beter kan eten dan drinken

3 redenen waarom je sinaasappel beter kan eten dan drinken

in Blog, Voeding en gezondheid 24 mei 2021

Vruchtensapjes zijn populair. Soms geeft een sapje ook net de boost, die je op dat moment nodig hebt. Toch is een sinaasappel eten gezonder dan vers geperst sinaasappelsap drinken.

3 redenen waarom je sinaasappel beter kan eten dan drinken

Het eten van een sinaasappel heeft de volgende voordelen:

  • Kauwen zorgt voor een signaal van verzadiging

Kauwen is de eerste stap in de spijsvertering. Door te kauwen neem je voedingsstoffen beter op en er wordt op tijd een signaal van verzadiging gestuurd naar je hersenen. Probeer maar eens tien sinaasappels te eten. Dat is best moeilijk voor de meeste mensen, maar het sap van tien sinaasappels drink je zo weg. Fruitsap drink je dus makkelijk teveel.

  • Vezels zorgen voor langzamere verbranding

Vezels gaan eerder verloren bij sap. Juist de vezels in vers fruit zorgen voor een langzamere verbranding.  Daardoor is fruit eten beter voor een stabiele bloedsuiker, zorgt voor een betere stoelgang en voor minder cholesterol.

  • De schil van de sinaasappel bevat veel antioxidanten

Wist je dat juist het wit op van de schil vol antioxidanten zit? Blender je de sinaasappel dan is het aan te raden wat van het doorzichtige en wat van de witte schil mee te nemen.

Het enige voordeel van het drinken van een vruchtensap is dat je extra vitamine C binnenkrijgt en nog wat andere vitamines. Alleen een teveel aan vitamine C neem je niet op. Vitamine C is een in water oplosbare vitamine. Wat je niet gebruikt plas je weer uit. Daarom is het beter wat vaker op de dag iets te eten of drinken met vitamine C.

Dus heb je de kans pel je sinaasappel, mineola of grapefruit en eet hem uit de vuist.

Kies je toch voor vruchtensap, kies een sap met vezels en drink niet meer dan dat je uit de vuist zou eten. Dan krijg je meteen niet teveel suikers binnen.

Lekkere en gezonde salade met sinaasappel

Met sinaasappel partjes kun je ook heerlijke gerechten mee maken. Wat dacht je van avocado-sinaasappelsalade? Een mooi lunchgerecht, bijgerecht of tussendoortje. Met deze salade krijg je voor langere tijd nieuwe energie. Heerlijk met de honing-mosterd dressing. De garnering met pitten en zaden zorgt voor een extra bite en voor goede onverzadigde vetten zoals omega3.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *