Zoete aardappel salade met feta en zwarte olijven
Sinds twee weken volgen wij het fodmap dieet. Met nog wat voedsel allergieën erbij is het een hele uitdaging om lekker en gezond te koken. Het leuke is dat het naast een enkel mislukt gerecht, hele leuke nieuwe gerechten oplevert zoals deze maaltijdsalade en de Indiase pompoensoep zonder bouillon.
Eten in de tuin
fotografie: Bart McLeod
Zoete aardappel salade met feta en olijven
Ingrediënten
- 6 zoete aardappels
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden vers of gedroogd
- 2 lente-uitjes
- 1 paprika
- 4 eetlepels zwarte olijven
- 4 eetlepels feta met kruiden
- 1 scheutje le Noir Saba
- peper en zout
Instructies
- Schil en was de zoete aardappels.
- Snijd de zoete aardappels in stukjes en kook ze in 5-10 minuten gaar in een pan water met zout.
- Snijd de lente-uitjes fijn.
- Doe een beetje olijfolie in een koekenpan om de lente-ui te fruiten. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
- Was de paprika. Verwijder het zaad en snijd de paprika in stukjes.
- Bak de paprika met de lente-ui mee tot die zacht is.
- Snijd de olijven doormidden en doe deze in een saladeschaal.
- Voeg de feta en de paprika met lente-ui toe.
- Giet de aardappels af en voeg toe aan de salade. Schep de ingrediënten goed om.
- Giet er een scheutje Le Noir Saba overheen.
- Maak af met wat peper en zout.
- Strooi er eventueel nog wat verse kruiden overheen zoals tijm of oregano.
Le Noir Saba
Le Noir Saba is een zoete balsamico azijn gemaakt van druivenmost. De druivenmost wordt 36 uur gekookt. Hierdoor wordt de balsamico fruitig en stroperig. Heerlijk als dressing zowel bij fruit als bij groente.
Ook lekker en gezond..
Zomerse koolrabi salade met appel en geitenkaas
Lekker fris en gezond koolrabi recept! De frisse smaak van koolrabi past goed bij de appel, geitenkaas en rozijnen. Daar past een frisse dressing bij van limoen en extra vièrge olijfolie.