Wortel kerriesoep
Donderdag soepdag. Wortels zijn zoet en zacht van smaak en dat maakt deze soep een liefdevolle verwarmende soep met een beetje pit van de kerrie.
Lekker met zelfgemaakte kruidenboter van roomboter met gedroogde peterselie, bieslook, dille en knoflook en een olijfolie dip van een goede extra vièrge olijfolie met zeewier kruidenmix met sesamzaadjes.
Extra lekker en feestelijk met een topping van koksyoghurt, crème fraîche of zachte geitenkaas.
Buiten is het nog ijzig koud, terwijl de zon krachtig schijnt en het voorjaar aankondigt.
Deze wortelsoep past goed bij die tegenstelling van warm en koud, Heerlijk om te eten bij een rustmomentje in de zon, terwijl de eerste tulpen van Hollandse bodem in de kamer staan te pronken.
Wortelsoep met kerrie
Ingrediënten
- 1 rode ui geschild en gesneden
- 1/2 prei gewassen en gesneden
- 4 winterwortels geschild en gesneden
- 1 zoete aardappel geschild en gesneden
- 1 teen knoflook geschild en gesneden
- 3 cm gember geschild en geraspt
- 1 eetlepel kerrie
- 750 ml bouillon
- Olijfolie om in te bakken
Instructies
- Fruit de prei, ui en knoflook in wat olijfolie.
- Voeg de aardappel en wortels toe.
- Voeg de kerrie toe en schep goed om.
- Voeg de bouillon toe.
- Kook ca 15 minuten totdat de aardappel en wortel gaar zijn.
- Pureer of blender de soep.
- Breng op smaak met peper en zout.
Serveertip
- Serveer met kokosyoghurt, creme fraîche of wat zachte geitenkaas
Ook lekker en gezond
Salade aardbei, nectarine, geitenkaas en munt
Salade aardbei, nectarine, granaatappel met geitenkaas, munt en een limoen-honing dressing, dat is z...
Rabarber-venkel salade met spekjes
Rabarber kennen we vooral van compote, crumble of cake, lekkere desserts, maar je kan er ook een lek...
Noedel soep met geroosterde bloemkool, sesam en aminos
Recept voor noedel soep met geroosterde bloemkool, sesam en aminos. Bloemkool met sesam en aminos is...
Knolselderij linzensoep
Heerlijke stevige rode linzensoep met de aromatische smaak van knolselderij. Lekker met tijm, rozema...
Aspergesoep met lente-ui
Wist je dat je van het kooknat van de asperges en de schillen een fantastische gebonden aspergesoep...