Koken met Gabie

Vegetarische shoarma aubergine

Vegetarische shoarma aubergine

in Diner, Lunch, Recepten 10 april 2023

Ben je vegetarisch of wil je gewoon minder vlees eten, maar ben je ook zo dol op shoarma?

  • Met zelfgemaakte aubergine shoarma eet je in een handomdraai een heerlijke veggie shoarma.
  • Heerlijk comfort food.
  • Natuurlijk met sla en knoflooksaus op basis van yoghurt op een pitabroodje.
  • Om lekker vegetarisch te eten zijn al die industriële producten helemaal niet nodig.

Vegetarische shoarma aubergine

Ben je vegetarisch of wil je gewoon minder vlees eten, maar ben je ook zo dol op shoarma? Met zelfgemaakte aubergine shoarma eet je in een handomdraai een heerlijke veggie shoarma.
Het is heerlijk comfort food. Natuurlijk met sla en knoflooksaus op een pitabroodje.
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • 1 rode ui, gepeld en in dunne ringen gesneden
  • 1 geperste of fijngesneden teen knoflook
  • 2-3 theelepels ras el hanout
  • olijfolie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

om te serveren

Instructies
 

  • Was en snijd de aubergine in reepjes.
  • Meng de aubergine met de knoflook en de ras el hanout. Laat de kruiden even intrekken.
  • Bak de ui in de olijfolie.
  • Voeg de aubergine toe en bak deze tot ze zacht genoeg zijn.
  • Breng op smaak met peper zout.

Serveren

  • Vul de pitabroodjes met de aubergine shoarma.
  • Verdeel de sla en cherry tomaten over de shoarma en erbij.
  • Voeg de knoflooksaus toe.

Ook lekker en gezond

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept