Koken met Gabie

Stop met diëten, stap over op blij gezond!

Stop met diëten, stap over op blij gezond!

in Blog, Voeding en gezondheid 2 januari 2021

Stop met diëten, word gezond

Het nieuwe jaar is begonnen en overal zie ik advertenties om op dieet te gaan. Al die advertenties beloven mij een strak lichaam, maatje 38, misschien zelfs wel 36.

Helaas is de werkelijkheid vaak anders. Als het dieet je al lukt, dan vliegen zodra je stopt de kilo’s er weer aan. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen uiteindelijk zwaarder zijn dan voor het dieet. De oorzaak is, dat als je gaat diëten je lichaam zich aanpast en overgaat op een tragere stofwisseling. Je lichaam gaat je beschermen tegen een periode van voedselschaarste.

Voorkom het jojo-effect

Zo ontstaat voor je het weet het jojo-effect. In mijn praktijk komen soms mensen, die gemiddeld steeds dikker zijn geworden en waarbij geen enkel dieet meer lijkt te helpen. Sterker nog hoe minder ze eten, hoe meer ze lijken aan te komen.

Het lichaam is uit balans geraakt en om je te beschermen tegen periodes van schaarste houdt het alles vast. Zodra je iets meer eet, snaait of snoept zet je lichaam dit om in vet.

Wil je dat voorkomen of wil je nu wat kilo’s kwijtraken om een natuurlijk gezond gewicht te bereiken?

Geen dieet, wat dan wel?

De oplossing is over te stappen op een gezonde leefstijl zonder diëten. Gewoon genieten van puur gezond eten. Wijs met Eten kan je soepel laten overstappen en begeleid je.

  • Je gaat genieten van lekker en gezond eten
  • Je hebt geen honger
  • Je krijgt alle benodigde voedingstoffen binnen
  • Je gaat meer ontspannen en bewegen op een manier, die bij je past
  • Je voelt je fitter

Natuurlijk gezond gewicht

De oplossing is ook jouw natuurlijke gezonde gewicht te accepteren. Misschien is dit geen maatje 36-38, maar maatje 40. Het gaat er toch om dat je je fit en energiek voelt? Dat je gezond oud kan worden? Het streven naar maat 36-38 volgens de rolmodellen maakt veel vrouwen ongezond. Het brengt ze in een eeuwige strijd met hun lichaam. Het verstoort de relatie met eten en voor wie en waarom? Is elke vrouw met maat 38 nu werkelijk mooier dan elke andere vrouw met een maatje meer?

Is afvallen dan nog wel zinvol? Jazeker, want overgewicht brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Als je zwaarder bent dan je natuurlijk gezonde gewicht, voel jij je minder fit en gezond dan je kunt zijn.

Begin daarom vandaag nog met overstappen op een gezonde leefstijl en laat je coachen door Wijs met Eten. Bij Wijs met Eten leer je zonder schuldgevoel te genieten van eten en ga je met een gezonde leefstijl je energieker voelen.

Gabie Kusters
Jouw voedingscoach en gewichtsconsulente

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *