Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese zo gewoon en zo lekker! Hier onze versie voor een heerlijke spaghetti bolognese met net dat beetje extra.
Leuke van dit recept is dat het prima past in koken met het seizoen in november, want we gebruiken winterwortel en winterprei en de tomaat komt uit een fles in de vorm van passata.
Er is gekozen voor een tussenweg tussen slow cooking en snel en simpel. De traditionele bolognese saus staat wel een paar uur zachtjes te pruttelen; in dit recept een klein uurtje.
Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese zo gewoon en zo lekker! Hier onze versie voor een heerlijke spaghetti bolognese met net dat beetje extra.Leuke van dit recept is dat het prima past in koken met het seizoen in november, want we gebruiken winterwortel en winterprei en de tomaat komt uit een fles in de vorm van passata.Er is gekozen voor een tussenweg tussen slow cooking en snel en simpel. De traditionele bolognese staat wel een paar uur te zachtjes te pruttelen, in dit recept een klein uurtje.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
sudderen 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- halve winterwortel
- halve prei
- 1 fles passata 690 gram
- 1 blikje tomatenpuree
- 350 ml groentenbouiilon
- 2 tenen knoflook
- 5 takjes verse tijm of 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 blaadjes laurier
- 1 tl kaneel
- 1 dessertlepel rode balsamico
- 1 dessertlepel suiker
- 100 gram spekblokjes biologisch
- 300 gram gehakt biologisch
- geraspte kaas naar keuze bijvoorbeeld parmezaanse kaas, pecorino of jonge kaas
Instructies
- Bak de spekjes uit in een hapjespan. Haal het spek uit de pan en leg apart.
- Was en snijd de prei fijn. Schrap de wortel en en hak in kleine blokjes.
- Pers de knoflookteentjes.
- Bak de wortel, knoflook en prei een paar minuten in het spekvet.
- Voeg de tijm toe en bak even mee.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Doe de tomatenpuree er bij en bak 2 minuutjes mee.
- Voeg nu de passata, bouillon, kaneel, balsamico en laurier toe, roer door en breng zachtjes aan de kook.
- Laat 40 minuten zachtjes sudderen en de saus indikken.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de instructie.
- Voeg de spekjes toe aan de saus en warm even mee.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Serveer de bolognese saus met de spaghetti en geraspte kaas naar keuze.
- Lekker met een frisse salade.
Trefwoord Bolognese, Spaghetti