Koken met Gabie

Samen lekkere fruitbonbons, bliss balls en andere treats maken

Samen lekkere fruitbonbons, bliss balls en andere treats maken

in Kookworkshops 21 mei 2022

Kookworkshop voor familie, vrienden of collega’s

Wil jij zelf de lekkerste net iets gezondere bonbons leren maken? Dat kan! In de workshop van Wijs met Eten ga je zelf chocoladebonbons, fruitbonbons en bliss balls maken. Denk aan walnoten-vijgen bonbon, of chocola met moerbeibessen of een abrikozen-cranberry bliss ball. Je komt meer te weten over de ingrediënten en wat gezonde voeding is.

Lekker en gezond leren koken

Leer je eigen lekkere en gezondere bonbons maken

Je krijgt verschillende recepten en smaakcombinaties voor thuis mee én je leert jouw eigen creaties te maken. Met wat jij lekker vindt, met wat voor jou lekker en gezond is of wat je aan vrienden of familie cadeau wilt geven. Zo kun je eindeloos variëren naar jouw eigen smaak en behoefte.

Bonbons van cacao en/of fruit
Je leert van rauwe cacao en cacaoboter zelf bonbons te maken. Wat dacht je van een chocoladebonbon met aardbei of ga je voor pittig met peper?

Wat is een bliss ball?
Je leert ook bliss balls maken, maar wat is dat eigenlijk een bliss ball? Een bliss ball is een voedzaam tussendoortje gemaakt van dadels of vijgen met noten of zaden en kruiden. Bliss balls geven je genoeg energie om weer even vooruit te komen en zijn lekker zoet door de vijgen of dadels. Bliss balls zijn makkelijk te maken, glutenvrij, vegan, rijk aan vezels, mineralen en gezonde vetten. De bliss balls bevatten net als bonbons veel suikers al zijn het natuurlijke suikers. Dus met mate volop van genieten!

Zo ziet de workshop eruit

De workshop in huiskamersfeer vindt plaats in het mooie Heveadorp, bij landgoed Duno. Is het mooi weer? Dan doen we de workshop buiten. Met een beetje geluk is er ook nog wat te oogsten in de kleine, maar fijne eetbare tuin. Je leert welke smaken bij elkaar passen en wat voor jou lekker en gezond is. Na het koken maken we een kleine wandeling door het mooie natuurgebied rondom Heveadorp. Als we terugkomen staat de koffie en thee klaar met een zoete verrassing en proeven we de gemaakte bonbons. Je hebt ook je eigen kado bonbons gemaakt en die verpakken we mooi en neem je mee naar huis.   

Praktische informatie

Kookworkshop voor familie, vrienden of collega’s

Boek deze kookworkshop met je familie, vrienden of collega’s voor een gezellig, leerzaam en lekker uitje. In overleg is een kookworkshop mogelijk op jouw locatie. Neem contact op voor de mogelijkheden.

[forminator_form id="8189"]