Appeltjes karameliseren in de BBQ
Gevulde appels uit de BBQ, gepoft, gegaard, gekarameliseerd tussen de laatste smeulende houtskool. Iedereen hier is er dol op.
Dit is een tip van onze BBQ avonden; het perfecte toetje wat ons betreft.
Deze appeltjes zijn de perfecte afsluiting van een zomeravond diner met familie of vrienden. Hoe langer ze smeulen in de warme kooltjes hoe meer ze karameliseren.
Voor de volwassenen heerlijk met een dessert port. Extra feestelijk en lekker met vanille-ijs.
Krijg jij al zin in lange zomeravonden en BBQ’en?
Appeltjes uit de BBQ
Gevulde appels uit de BBQ, gepoft, gegaard, gekarameliseerd tussen de laatste smeulende houtskool. Iedereen hier is er dol op.Deze appeltjes zijn de perfecte afsluiting van een zomeravond diner met familie of vrienden. Voor de volwassenen heerlijk met een dessert port. Hoe langer ze smeulen in de warme kooltjes hoe meer ze karameliseren. Extra feestelijk en lekker met een bolletje vanille-ijs.Krijg jij al zin in lange zomeravonden en BBQ'en?
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Nagerecht
Porties 4 personen
Benodigde materialen
- BBQ
Ingrediënten
- 4 appels
- 1 hand rozijnen
- kaneel
- 40 gram roomboter
- vanillesuiker
Instructies
- Was de appels, verwijder het klokhuis met een appel boor. Bestrijk de appel rondom met roomboter en bestrooi met vanillesuiker en kaneel. Doe in het boorgat rozijnen, een klontje roomboter en kaneel. Verpak de appel goed in aluminiumfolie.
- Nu mag de appel in de smeulende kooltjes van de BBQ. Het duurt 15-45 minuten voor de appeltjes klaar zijn. Dit hangt af hoe warm het vuur nog is. Op restwarmte duurt het langer.
Serveer tips. Heerlijk met:
- vanille ijs
- dessert port
- vanille vla
- om te flamberen met sterke naar drank naar eigen keuze
Notities
Tip: Versier de appeltjes met extra kaneel en kokos. Of extra feestelijk met een bolletje vanille-ijs. Ze zijn ook lekker met wat vanille vla.
In de schil? Je kunt de appels ook in de schil laten en de vanillesuiker niet gebruiken. Doe dan een wat honing in het boorgat.
Lekker zoet en warm met kaneel. Geniet van het resultaat!