Appeltjes karameliseren in de BBQ
Gevulde appels uit de BBQ, gepoft, gegaard, gekarameliseerd tussen de laatste smeulende houtskool. Iedereen hier is er dol op.
Dit is een tip van onze BBQ avonden; het perfecte toetje wat ons betreft.
Deze appeltjes zijn de perfecte afsluiting van een zomeravond diner met familie of vrienden. Hoe langer ze smeulen in de warme kooltjes hoe meer ze karameliseren.
Voor de volwassenen heerlijk met een dessert port. Extra feestelijk en lekker met vanille-ijs.
Krijg jij al zin in lange zomeravonden en BBQ’en?
Appeltjes uit de BBQ
Benodigde materialen
- BBQ
Ingrediënten
- 4 appels
- 1 hand rozijnen
- kaneel
- 40 gram roomboter
- vanillesuiker
Instructies
- Was de appels, verwijder het klokhuis met een appel boor. Bestrijk de appel rondom met roomboter en bestrooi met vanillesuiker en kaneel. Doe in het boorgat rozijnen, een klontje roomboter en kaneel. Verpak de appel goed in aluminiumfolie.
- Nu mag de appel in de smeulende kooltjes van de BBQ. Het duurt 15-45 minuten voor de appeltjes klaar zijn. Dit hangt af hoe warm het vuur nog is. Op restwarmte duurt het langer.
Serveer tips. Heerlijk met:
- vanille ijs
- dessert port
- vanille vla
- om te flamberen met sterke naar drank naar eigen keuze
Notities
Lekker zoet en warm met kaneel. Geniet van het resultaat!
Ook lekker en gezond
Druivensiroop met sinaasappel en kaneel
Van Nederlandse druiven kun je heerlijke siroop maken met een vleugje vanille, kaneel en sinaasappel...
No bake cheesecake kruisbessen
Heerlijke zomerse cheesecake gezoet met home made jam van kruisbessen en een kruisbessentopping.
Chocoladebonbon met moerbeibessen
Met dit recept maak jij je eigen redelijk verantwoorde lekkere chocolade traktatie met moerbeibessen...
Welke bonbon kies jij?
Speciaal voor de feestdagen in deze blog vier recepten voor natuurlijke gezoete chocolade of fruitbo...
Courgetterolletjes met geitenkaas en honing
Courgette rolletjes gevuld met geitenkaas, honing en Italiaanse kruiden. Heerlijk om mee te snacken.