Rabarber-venkel salade met spekjes
Rabarber venkel salade met spekjes, vlierbloesemsiroop en tijm 😍
Rabarber kennen we vooral van compote, crumble of cake, lekkere desserts, maar je kan er ook een lekkere salade van maken!!
Wow wat een heerlijke salade! Een echte goede smaakcombinatie met de venkel, vlierbloesem en tijm. De venkel is nog net knapperig, de rabarber zacht, maar nog wel in stukjes. Tijm en vlier brengen de salade op smaak. De spekjes maken het geheel af met de knapperige zoute smaak, maar je kan deze ook vervangen door walnoten.
Liever vegetarisch? Vervang de spek door walnoten.
Rabarber venkel salade
Rabarber venkel salade met spekjes, vlierbloesemsiroop en tijm. Rabarber kennen we vooral van compote, crumble of cake, lekkere desserts, maar je kan er ook een lekkere salade van maken!!Wow wat een heerlijke salade! Een echte goede smaakcombinatie met de venkel, vlierbloesem en tijm. De venkel is nog net knapperig, de rabarber zacht, maar nog wel in stukjes. Tijm en vlier brengen de salade op smaak. De spekjes maken het geheel af met de knapperige zoute smaak, maar je kan deze ook vervangen door walnoten.Liever vegetarisch? Vervang de spek door walnoten.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
oventijd 20 minuten min
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 5 stengels rabarber
- 1 venkelknol
- 2-3 takjes verse tijm
- 6 plakjes ontbijtspek
- 2 flinke handen gewassen sla
- 2 el vlierbloesemsiroop
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie
Dressing
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1/2 el honing
Instructies
Rabarber roosteren in vlierbloesemsiroop
- Was de rabarber en snijd in stukjes van ca 1,5 cm.
- Meng de rabarber in een ovenschaal met de vlierbloesemsap en 1 el citroensap.
- Rooster 20 min op 175 graden in de oven tot de rabarber zacht is.
Venkel roosteren met verse tijm
- Snijd de groene stelen en een stukje van de onderkant af verwijder eventueel de bruine stukken. Was de venkel en snijd deze doormidden. Haal het harde gedeelte weg. Snijd de venkel in dunne reepjes.
- Was en ris de tijm.
- Meng de venkelreepjes met 1 el olijfolie en de tijm.
- Rooster net als de rabarber 20 minuten op 175 graden in de oven.
Dressing
- Meng de olijfolie met citroensap en honing voor de dressing.
Salade
- Bak het spek uit in een koekenpan en snijd in reepjes.
- Verdeel de sla over twee diepe borden.
- Verdeel de geroosterde rabarber erover heen en daarna de venkelreepjes.
- Besprenkel met de dressing.
- Verdeel de spekreepjes eroverheen.