Koken met Gabie

Sticky rabarbertaart

Sticky rabarbertaart

in Recepten, Zoet & Hartig 3 mei 2024

De eerste oogst is rabarber! Alle reden om het nieuwe seizoen in te luiden met een Echte Engelse Zoete Rabarbertaart met Walnoten en Vlierbloesemsiroop; roze en sticky.

 

 

 

Rabarber oogsten in Henks pluktuin

Sticky rabarbertaart

De eerste oogst is rabarber! Alle reden om het nieuwe seizoen in te luiden met een Echte Engelse Zoete Rabarbertaart met Walnoten en Vlierbloesemsiroop; roze en sticky.
Heerlijk voor een lome zondag of vakantiedag.
Porties 10

Ingrediënten
  

Rabarbercompote plus siroop

  • 6 rabarberstengels in stukjes van 2cm
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • sap van een halve biologische limoen
  • rasp van een halve limoen
  • 2 el vlierbloesem siroop

Rabarbercake

  • 115 gram zachte roomboter
  • 190 gram witte basterdsuiker
  • rasp van een halve limoen
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren; van 1 ei alleen het eiwit
  • 95 gram gehakte walnoten
  • 100 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 130 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 el vlierbloesem siroop
  • 1/3 van de rabarbercompote
  • snuf zout

Glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl rabarbersiroop
  • 1 tl vlierbloesem siroop

Instructies
 

  • Meng de rabarberstukjes met de suiker, limoensap en -rasp en vlierbloesem siroop in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie.
  • Rooster ze 30 minuten op 180°C in de oven tot de stukjes zacht zijn.
  • Giet de siroop af in een pot.
  • Meng de bloem met de noten, bakpoeder en een snuf zout.
  • Mix de roomboter met suiker, limoenrasp en vanille extract romig.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix goed door.
  • Mix zachtjes om en om een derde van de rabarbercompote, yoghurt en bloem met notenmix door het boter-ei mengsel.
  • Doe het beslag in een ingevette taartvorm met een Ø van 20cm.
  • Bak 50-60 min in een heteluchtoven op 180°C . De taart is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.
  • Snijd de cake horizontaal doormidden.
  • Verdeel de rabarber compote op de onderste helft. Houd wat over voor de topping. Leg de andere helft er weer bovenop.
  • Maak een dik papje van poedersuiker en siroop.
  • Bestrijk de taart met het glazuur.
  • Leg in het midden de compote en wat walnoten.

Meer zoet & hartig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept