Rabarber-frambozen compote
Vanavond had ik een heel klein beetje rabarber uit de moestuin. Wat doe je daarmee? Ik heb er een compote van gemaakt met appel en frambozen, gezoet met honing en echte vanille. Warm smaakt het heerlijk met ijs, bijvoorbeeld zelfgemaakt yoghurt ijs.
Ingrediënten
2 kleine rabarberstengels
1 appel
handje frambozen
1 tl echte vanillepoeder
1 dl honing
Bereiding
Maak de rabarber schoon en schil de appel. Snij beiden in stukjes. Doe de stukjes in een pan. Voeg frambozen, echte vanillepoeder en honing toe en een heel klein bodempje water. Breng het zachtjes aan de kook en laat sudderen tot de rabarber zacht is. Dit duurt ca 10 minuten. De frambozen en appel maken de compote zacht van smaak. Er is geen krijt of bindmiddel nodig.
Serveer warm met bijvoorbeeld ijs. Je kunt het ook laten afkoelen en in de yoghurt doen. Deze vulling is ook een goede basis voor een crumble of vlaai.
Geniet van dit heerlijke zoete!
Gabie Kusters
Voedingscoach